2024. 05. 06. - 09:10

Hoppá - Itt a szorongást enyhítő robotmellény!

Hoppá - Itt a szorongást enyhítő robotmellény!

Egy új, innovatív mellény puha robotokkal aktiválja az akupresszúrás pontokat a szorongás enyhítésére.

Meglepő újdonsággal állt elő Janne Kreimer, az Anhalti Egyetem Integrált Design hallgatója. Feltalált egy terápiás mellényt, amelyet puha robotokkal, avagy hüvelynek tűnő felfújható fúvókákkal burkoltak be.
 
Ezek a levegőtől megduzzadnak, amikor a mellény viselője szorong. A felfújható hüvelyek a test körüli akupresszúrás pontokat célozzák meg, amelyek csökkenthetik a szorongást és megnyugtathatják viselőjének idegeit.
 
A művet bemutatták a legutóbbi RIMOWA Design Prize 2024 díjátadón, ahol Janne Kreimer és az RO elnevezésű viselhető technológia nyertes lett.
 
Hoppá - Itt a szorongást enyhítő robotmellény!
Hoppá - Itt a szorongást enyhítő robotmellény!
 
A RIMOWA-nyertes dizájn a mellény körül felfújható puha robotokat alkalmaz, az expozíciós terápiát modern technológiával kombinálva a szorongás kezelésére.
 
Hogyan működik?
 
Az RO mellény TPU-bevonatú nejlonszövetből készült, finom felfújással vagy aktiválással stimuláljak az akupresszúrás pontokat.
 
Mivel e pontok elhelyezkedése a felhasználó testalkatától, korától és nemétől függően eltérő, Janne Kreimer Andreas Murkudis mentorálásával testszkennelést alkalmazott, amely 3D-s digitális testmodellt készített.
 
A testszkennelés végeztével a rendszer az algoritmusok segítségével pontosan beállítja a puha robotok közötti távolságot, hogy ezek a hüvelyek megfelelően célozzák meg a felhasználó szorongásos akupresszúrás pontjait.
 
A díjnyertes, puha robotokkal ellátott RO mellény bizonyos értelemben a viselője igényeihez van szabva, hogy jobban aktiválja paraszimpatikus idegrendszerét és megnyugtassa őt szorongásai idején.
 
A 2024-es RIMOWA Design Prize ünnepségre a James Simon Galériában került sor április végén.
 
Janne Kreimer az akupresszúrás meridiánok és a mélynyomásos stimuláció használatáért kapta meg az elismerést.
 
Fotó: Rimowa
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.