2022. 11. 28. - 10:30

Megelőzheti a demenciát a bor

Megelőzheti a demenciát a bor

A borfogyasztás megelőzheti a demenciát, a szőlő ugyanis lassítja a memóriavesztést – mutatott rá egy új tanulmány.

Megelőzheti a demencia kialakulását a bor. A szőlőből származó antioxidánsok lelassíthatják a memóriavesztést és fenntarthatják az elme élességét - sugallja egy új tanulmány, melyet a chicagói Rush Egyetem készített.
 
A borban lévő flavonolok egészségügyi előnyei jól ismertek. Teában, zöld színű zöldségekben, gyümölcsben, paradicsomban és olívaolajban is megtalálhatók – hívták fel a figyelmet a szakemberek.
 
Megelőzheti a demencia kialakulását a bor.
Megelőzheti a demencia kialakulását a bor
 
„Izgalmas, hogy tanulmányunk alapájn meghatározott étrendi választások lassúbb kognitív hanyatláshoz vezethetnek – mondta dr. Thomas Holland, a tanulmány vezetője. - Olyan egyszerű dolgok, mint a több gyümölcs és zöldség fogyasztása és nagyobb mennyiségű tea ivása, könnyű módjai annak, hogy az emberek aktív szerepet vállaljanak agyuk egészségének megőrzésében.”
 
A kutatásban 961, átlagosan 81 éves ember vett részt –étel- és italfogyasztásukról kérdezték őket, valamint arról, mennyire emlékeznek szavakra és számokra.
 
Kiderült: azoknak az értékei estek vissza a legkevésbé az agyteszteken, akik a legtöbb miricetint – vagyis a borban levő antioxidánst – fogyasztották.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.