2024. 07. 01. - 08:53

Utálják a macskák a gazdájukat?

Utálják a macskák a gazdájukat?

Enyhén szólva meglepő kijelentést tettek szakértők: eszerint a macskák gyűlölik a gazdáikat és arra törekszenek, hogy megkeserítsék az életüket.

Alaposan meglepődhetnek a macskagazdik, ha elolvassák egy új tanulmány eredményét. A vizsgálat alapján a macskaszeretők alaposan becsapják önmagukat – ugyanis a cicák utálják tulajdonosaikat és arra törekednek, hogy megkeserítsék a mindennapjaikat.
 
Számos gazdi maga is tapasztalja egyébként, hogy a macska megrongálja a dolgait, megkarmolja és „kémkedik utána”.
 
A Burns Pet Nutrition kutatása szerint tízből négy ember tisztában van azzal, hogy cicája az ablakon kívülről nézi, míg csaknem ötödük vallotta be: megrémült attól, hogy a macska „a semmiből” egyszercsak ráugrott.
 
Egy tanulmány szerint a macskák nem különösebben kedvelik a gazdájukat
Egy tanulmány szerint a macskák nem különösebben kedvelik a gazdájukat
 
A megkérdezettek több mint harmada felfedte, hogy csak 5 percig képes simogatni macskáját, mielőtt az elmenekül vagy megtámadja őt – minden tizedik szerint a cica támadása során véresre karmolta őt.
 
Laura Crotch-Harvey, a cég táplálkozási szakértője ugyanakkor elmondta: ezek ellenére sem igazán tudunk haragudni szőrös barátunkra.
 
„A macskák csodálatos és kíváncsi lények – és ezért szeretjük őket. Fogadni mernék, hogy minden tulajdonos, aki valaha panaszkodott, hogy macskája megrongálta a lakását vagy megkarmolta őt, hamarosan megbocsátott neki” – jegyezte meg Crotch-Harvey.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.