Ahány ház, annyi lecsó [Étterem - Gasztronómia]
![Ahány ház, annyi lecsó [Étterem - Gasztronómia]](/images/2008/07/17/or_lecso_633_20080717203945_138.jpg)
Szerbiában Gyuvecs, darált hússal rétegezve.
Franciaországban Ratatouille, padlizsánnal, kakukkfűvel.
Lengyelországban Leczo, cukkinis, fokhagymás, chilipaprikás.
Németországban Letscho, általában hússal.
Baszkföldön Piperad, sok tojással és fokhagymával.
Olaszországban Peperonata, a szegények lecsója, zellerrel, répával.
Törökországban Menemen, hozzá a zöldségeket apróra vágják, és a tetején tükörtojással tálalják.
Annyi szent, gyors és energiaszegény vacsorát tudhatunk magunkénak, ha nem zsíron főzzük és nem eszünk meg hozzá egy fél kiló friss, ropogós fehérkenyeret, aminek a héjával majd kitunkoljuk a szaftot.
Lehet mélyhűteni és tartósítani, úgyhogy az adagokkal itt sem muszáj spórolni. A lecsót téli vasárnapokon használhatjuk majd fel, mondjuk a rácpontyhoz (ami pontyos rakott burgonya, szalonnás lecsóval, tejföllel), magyaros szűzérméhez vagy rizses húsba.
A lecsó mellé pedig igyunk fröcsit!
Ratatouille - mediterrán lecsó
Hozzávalók: |
||
Szólj hozzá a fórumon! ![]() További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz Rendezvény Online: rendezveny.mconet.biz Rendezvény online webcím és linkajánló: rendezvenylink.mconet.biz A hír támogatója: Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés. Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu |