2009. 07. 20. - 08:04

Bakonyi betyárleves - Bográcsos recept

Ez az ízletes tejfölös raguleves kint a szabad tűzön elkészítve igazi ínyenc fogás. Nagyon laktató étel, így nem szükséges második fogást készíteni!

Még több bográcsos recept!

Hozzávalók 4 személyre

 

30 dkg sertés hús
10 dkg húsos, füstölt szalonna
1 db répa
1 db gyökér
1 db zeller
1 cs petrezselyem
1 db zöld paprika
1 fej hagyma
1 evőkanál liszt
fél csokor kapor
15 dkg csiperkegomba
2 paradicsom
1 dl tejföl
só, bors

 

Elkészítés

A kockákra vágott szalonnát felkockázzuk és feltesszük egy lábasban fonnyadni. Majd hozzátesszük a hagymát és üvegesre pároljuk, a felkockázott húst hozzáadjuk, megpirítjuk, sózzuk. Hozzáadjuk továbbá a karikára vágott leveszöldséget, a felszeletelt gombát, a hosszába vágott zöldpaprikát. Pirítjuk együtt 2-3 percig, majd felöntjuk 1 liter vízzel. Beletesszük a felvágott paradicsomot és fedő alatt 30 percig főzzük. Közben a tejfölben elkeverjük a lisztet és az apróra vágott kaprot. A levest behabarjuk vele és tovább együtt forraljuk.

 

Étterem Online - www.etterem.us

Szólj hozzá a fórumon!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.