Éttermi szakemberek találkozója

* a mai kornak megfelelő új trendekről,
* a változó vendégigényekről (gála vacsora felszolgálása),
* az ételek és italok harmonizációjáról, fogyasztási szokásokról.
A prezentációval egybekötött témakörök előadói Schnitta-díjas éttermi mesterek és a Sommelier bizottság elnöke volt
A tréning célja
Az MNGSZ által védnökölt rendezvényeken és versenyeken egységes zsűrizési szempontok alakuljanak ki.
Biztosítani kell a versenyzőknek és a résztvevőknek a könnyű áttekinthetőséget a verseny kiírásáról.
Az MNGSZ és az iskolák együttműködése a régiók nagy tudású szakembereinek és az iskola diákszekció tagjainak együttes munkája.
Az MNGSZ segítséget nyújt az iskolai szakoktatóknak az adott területek legújabb trendjeiről aktualizálva a tudásanyagot.

Az elméleti és gyakorlati szakemberek kérdésekkel és hozzászólásokkal emelték a szakmaiság színvonalát
A prezentációval egybekötött témakörök előadói Schnitta-díjas éttermi mesterek és a Sommelier bizottság elnöke volt.
Török István - éttermi terítési trendek, menükártya
Szűcs Pál - gála menü felszolgálása
Pokorni Lajos - aperitif, digestiv, kávé, tea
Szikora Zoltán - borok, sör, pezsgő, ásványvíz
Zsiga István - az MNGSZ által védnökölt egységes zsűri szempontok, és pontozólapok
bemutatása
Az elméleti és gyakorlati szakemberek kérdésekkel és hozzászólásokkal emelték a szakmaiság színvonalát. A néha más nézeteket valló kérdésekről parázs viták alakultak ki. Nézetek ütköztek, de a rendezvény végére egységes gondolkodás alakult ki. Jó példát mutatva, hogy néha felül kell bírálni önmagunkat, és külön kell választani a szakmaiságot a versenyeken (oktatás) és a célszerűséget, ami gyakorlatban a vendég érdekeit szolgálja. Fontos, hogy az elméleti felkészültséget jól át tudjuk ültetni a gyakorlatba, és megfelelően tudjuk alkalmazni.
A folyamatos önképzés erősíti a tudást, időnként meg kell újulni. A résztvevők írásban és szóban bizonyították tudásukat, sokoldalúságukat, melyről írásos tanúsítványt kaptak. Egyetértettek abban, hogy eredményes és színvonalas munkát csak egymás megbecsülésével, megfelelő információáramlással és az összefogás erejével lehet elérni.
A MNGSZ Schnitta Sámuel MÉK-E Bizottság, Éttermi mesterbizottság, Védnöki táblás ház bizottság,
Sommelier bizottság zsűri plakettel rendelkező kiváló szakemberei együttműködésből, egységes gondolkodásból (kompromisszum készségből) és szakmai alázatból - Schnitta Samu bácsi emlékéhez méltóan - kitűnőre vizsgáztak.
A díszterítés pontlap letölthető: itt
Zsiga István Schnitta-díjas éttermi mester