2009. 09. 02. - 14:11

Éttermi szakemberek találkozója

Éttermi szakemberek találkozója
A Budapest Duna Palota, majd másodízben a Danubius Béke Radisson Blue Hotel adott otthont a tréningre érkező nagy létszámú, MNGSZ zsűri plakettel rendelkező kiváló éttermi szakembereknek. Várhelyi Miklós rendezvénymenedzser és Dömötör Miklós igazgató úr szívélyes vendéglátóként minden feltételt biztosított a rendezvény sikerességéért.
Török István éttermi alelnök és Szűcs Pál, a Mestervizsga bizottság elnöke nagy gonddal állította össze a szakmai témaköröket

* a mai kornak megfelelő új trendekről,
* a változó vendégigényekről (gála vacsora felszolgálása),
* az ételek és italok harmonizációjáról, fogyasztási szokásokról.

 


A prezentációval egybekötött témakörök előadói Schnitta-díjas éttermi mesterek és a Sommelier bizottság elnöke volt


A tréning célja

Az MNGSZ által védnökölt rendezvényeken és versenyeken egységes zsűrizési szempontok alakuljanak ki.

Biztosítani kell a versenyzőknek és a résztvevőknek a könnyű áttekinthetőséget a verseny kiírásáról.

Az MNGSZ és az iskolák együttműködése a régiók nagy tudású szakembereinek és az iskola diákszekció tagjainak együttes munkája.

Az MNGSZ segítséget nyújt az iskolai szakoktatóknak az adott területek legújabb trendjeiről aktualizálva a tudásanyagot.



Az elméleti és gyakorlati szakemberek kérdésekkel és hozzászólásokkal emelték a szakmaiság színvonalát

 

A prezentációval egybekötött témakörök előadói Schnitta-díjas éttermi mesterek és a Sommelier bizottság elnöke volt.

Török István - éttermi terítési trendek, menükártya

Szűcs Pál - gála menü felszolgálása

Pokorni Lajos - aperitif, digestiv, kávé, tea

Szikora Zoltán - borok, sör, pezsgő, ásványvíz

Zsiga István - az MNGSZ által védnökölt egységes zsűri szempontok, és pontozólapok

bemutatása

Az elméleti és gyakorlati szakemberek kérdésekkel és hozzászólásokkal emelték a szakmaiság színvonalát. A néha más nézeteket valló kérdésekről parázs viták alakultak ki. Nézetek ütköztek, de a rendezvény végére egységes gondolkodás alakult ki. Jó példát mutatva, hogy néha felül kell bírálni önmagunkat, és külön kell választani a szakmaiságot a versenyeken (oktatás) és a célszerűséget, ami gyakorlatban a vendég érdekeit szolgálja. Fontos, hogy az elméleti felkészültséget jól át tudjuk ültetni a gyakorlatba, és megfelelően tudjuk alkalmazni.

A folyamatos önképzés erősíti a tudást, időnként meg kell újulni. A résztvevők írásban és szóban bizonyították tudásukat, sokoldalúságukat, melyről írásos tanúsítványt kaptak. Egyetértettek abban, hogy eredményes és színvonalas munkát csak egymás megbecsülésével, megfelelő információáramlással és az összefogás erejével lehet elérni.

A MNGSZ Schnitta Sámuel MÉK-E Bizottság, Éttermi mesterbizottság, Védnöki táblás ház bizottság,

Sommelier bizottság zsűri plakettel rendelkező kiváló szakemberei együttműködésből, egységes gondolkodásból (kompromisszum készségből) és szakmai alázatból - Schnitta Samu bácsi emlékéhez méltóan - kitűnőre vizsgáztak.

 

A díszterítés pontlap letölthető: itt

 

 

Zsiga István Schnitta-díjas éttermi mester

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.