2008. 03. 07. - 06:05

Húsvéti receptajánló: Húsvéti fonott kalács - Étterem - Gasztronómia

Húsvéti receptajánló: Húsvéti fonott kalács - Étterem - Gasztronómia
Étterem - Gasztronómia - Készüljünk a húsvéti ünnepekre! Húsvéti receptek - húsvéti receptajánló 5.
Húsvéti fonott kalács
--------------------------------

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 8 dkg Beghin-Say porcukor, 8 dkg vaj, 2 tojás, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, reszelt citromhéj, cukrozott narancshéjdarabok, vagdalt dió, mogyoró, mandula, mazsola, fahéj.

Az élesztőt kevés langyos tejben megfuttatjuk, a Beghin-Say porcukrot egy tojással, langyos tejjel, az olvasztott vajjal és egy csipet sóval összekeverjük, s az egészet a liszttel közepes keménységű tésztává gyúrjuk, s tálba téve kelesztjük. Akkor kelt meg, amikor a térfogata kétszeresre nőtt. Ez után szellőztetjük a tésztát oly módon, hogy a gyúródeszkán kézzel szétnyomkodjuk, s közben belenyomkodjuk a cukrozott narancshéjat, mazsolát, diót, mogyorót, reszelt citromhéjat, újra átgyúrjuk, majd tovább kelesztjük. Amikor megkelt, négy egyenlő darabra vágjuk, kisodorjuk és összefonjuk. A tetejét tojással bekenjük, még egy kis ideig kelesztjük, újra megkenjük tojással, és beszórjuk a vékonyra szeletelt mandulával. 180-200 fokos sütőben kezdjük sütni, de amikor a kalács elérte a végleges magasságot: a sütőt 160 fokra állítjuk, s cukrásznyelven szólva, így húzatjuk ki a tésztát, és szép pirosra sütjük.

Szólj hozzá a fórumon!

További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz

Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz

Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz


A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.