Kistücsök Étterem: ízletes fogások balatoni környezetben

Az egykori utasok, akárcsak a mai emberek, szerették a somogyi konyhát, a jó magyar borokat és a balatoni táj szépségét.
Ezzel a hangulattal várják a Vendégeket az étteremben, ahol nyáron a kerthelyiségben gesztenyefa lombja alatt élvezhetik élő gitárzene mellett a balatoni halakból készült ételek és a könnyű, gyümölcsös nyári borok harmóniáját.
Télen testes vörösborokkal ízlelhetik a somogyi erdők vadjaiból készült finomságokat, vagy egy kellemes szivar mellett élvezhetik a téli Balaton nyugalmát.
Az étterem pincéjében 14 történelmi magyar borvidék nedűit kóstolva szakember segítségével ismerkedhetnek a magyar borkultúra szépségeivel, az ételek és a borok csodálatos ízvilágával.
A pincében több, mint 200 féle bor és öt különböző borkóstoló program közül választhat, melyek során sommelier segítségével ismerkedhet meg Magyarország nagy borvidékeivel, borkultúrájával, pincészeteivel, valamint az ételek és a borok csodálatos harmóniájával.
- Balatonboglári borvidék program: Könnyű, friss fehérborok, illatos rozé és mediterrán vörösborok, amelyeket a nyári forróságban fogyasztunk legszívesebben.
- Hungarikum program: A világon egyedülálló, csak Magyarországon megtalálható szőlőfajták (hungarikumok) borai.
- Balaton program: A Balaton mellett található borvidékek, leghíresebb termelői és borainak bemutatása.
- Híres borvidékeink borai: A leghíresebb magyar borvidékek bemutatása.
- Kedvenceink: a Tulajdonos, a szakácsok és sommelier-ek kedvenc borainak bemutatása.
(Forrás: Kistücsük Étterem, Borpince és Vinotéka)
