Mexikói kukoricaleves
1. 3 dl tej
2. só
3. 1 nagyobb közepes, karikára vágott burgonya
4. 1 fej apróra vágott vöröshagyma
5. 15 dkg kukorica
6. 1 evőkanál vaj
7. 4,5 dl csirkehúsleves alaplé
8. ízlés szerint pirospaprika
Egy lábasban megolvasztjuk a vajat és megfuttatjuk benne a hagymát a burgonyával. Felengedjük a csirkehúslevessel és beletesszük a kukoricát. Megsózzuk és felforraljuk. Fedő alatt addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. Levesszük és pár percig hűlni hagyjuk. Ételkeverőben alaposan összemixeljük. Visszaöntjük a lábasba, hozzáadjuk a tejet és 8-10 percig melegítjük. Ne engedjük felforrni! Kiszedjük tányérokra és néhány szem kukoricát és pirospaprikát szórunk rá.
Ha a díszitésre váró kukoricát kissé megpirítod vajon, még ízletesebb lesz!
- Étterem Online -
