2009. 07. 10. - 09:23

Padlizsán olivaolajban

A piacon vigyorgó, lila, tökforma zöldségek kelletik magukat. Bekerülnek a kosarunkba, aztán hazavisszük, és tanácstalanul állunk vele szemben. Nézzünk néhány finom padlizsán receptet!

 

Padlizsán olivaolajban

 

1liter víz
kevés borecet

padlizsán
1nagy tál oregánó
2db csili
4gerezd fokhagyma
fél liter olaj

A vízben a kevés borecetet felforraljuk, sóval ízesítjük, majd a padlizsánt félbe és ujjnyi szeletekre vágjuk és beletesszük a vízbe 3-4 percre.
Az oregánót, csilit és fokhagymát jól összedolgozzuk majd a fél liter forró olajba beletesszük egy kicsit, ezután a padlizsánt és az olajat mindenestül nem túl forrón de még melegen steril üvegekbe öntjük , lezárjuk és fél percre fejjel lefele fordítjuk.

 

Étterem Online - www.etterem.us

Szólj hozzá a fórumon!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.