2009. 07. 10. - 09:23
Padlizsán olivaolajban
A piacon vigyorgó, lila, tökforma zöldségek kelletik magukat. Bekerülnek a kosarunkba, aztán hazavisszük, és tanácstalanul állunk vele szemben. Nézzünk néhány finom padlizsán receptet!
Padlizsán olivaolajban
1liter víz
kevés borecet
só
padlizsán
1nagy tál oregánó
2db csili
4gerezd fokhagyma
fél liter olaj
A vízben a kevés borecetet felforraljuk, sóval ízesítjük, majd a padlizsánt félbe és ujjnyi szeletekre vágjuk és beletesszük a vízbe 3-4 percre.
Az oregánót, csilit és fokhagymát jól összedolgozzuk majd a fél liter forró olajba beletesszük egy kicsit, ezután a padlizsánt és az olajat mindenestül nem túl forrón de még melegen steril üvegekbe öntjük , lezárjuk és fél percre fejjel lefele fordítjuk.
Étterem Online - www.etterem.us
Szólj hozzá a fórumon!