Palócleves bográcsban - Bográcsos ételek
Jellegzetes levese a magyar konyhának a PalóclevesA palóclevest ellentétben a nevével a palócok nem ismerik, hanem a "jó Palóc" Mikszáth Kálmán nevéhez fűződik. Bográcsban az igazi!
Palócleves bográcsban
Hozzávalók 8 személyre:
2 nagy fej vöröshagyma
1,2 kg sertéscomb
4 evőkanál olaj
2 evőkanál pirospaprika
2 teáskanál őrölt köménymag
80 dkg zöldbab
2 babérlevél
50 dkg burgonya
2 evőkanál liszt
4 dl tejföl
kapor
Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rádobjuk a húst, megpaprikázzuk, sóval, köménnyel, babérlevéllel ízesítjük, és kevés vizet öntve rá, megpároljuk. A zöldbabot és a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, a babot kisebb darabokra, a burgonyát kockákra vágjuk. Ha félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldbabot és a burgonyát. Felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, és készre főzzük. A lisztet elkeverjük a tejföllel, és behabarjuk vele a levest. A végén egy kis friss kaporral is ízesíthetjük. Átforraljuk, és azon melegében tálaljuk.
Étterem Online - www.etterem.us
Szólj hozzá a fórumon!