2009. 07. 19. - 07:42

Palócleves bográcsban - Bográcsos ételek

Jellegzetes levese a magyar konyhának a PalóclevesA palóclevest ellentétben a nevével a palócok nem ismerik, hanem a "jó Palóc" Mikszáth Kálmán nevéhez fűződik. Bográcsban az igazi!

Még több bográcsos recept!

 

Palócleves bográcsban

Hozzávalók 8 személyre:

2 nagy fej vöröshagyma

1,2 kg sertéscomb

4 evőkanál olaj

2 evőkanál pirospaprika

2 teáskanál őrölt köménymag

80 dkg zöldbab

2 babérlevél

50 dkg burgonya

2 evőkanál liszt

4 dl tejföl

kapor



Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rádobjuk a húst, megpaprikázzuk, sóval, köménnyel, babérlevéllel ízesítjük, és kevés vizet öntve rá, megpároljuk. A zöldbabot és a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, a babot kisebb darabokra, a burgonyát kockákra vágjuk. Ha félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldbabot és a burgonyát. Felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, és készre főzzük. A lisztet elkeverjük a tejföllel, és behabarjuk vele a levest. A végén egy kis friss kaporral is ízesíthetjük. Átforraljuk, és azon melegében tálaljuk.

 

Étterem Online - www.etterem.us

Szólj hozzá a fórumon!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.