2008. 10. 18. - 08:40

Receptajánló: Kossuth kocka

Ismét egy süti recept. Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc

Nehézség: könnyű

 

Hozzávalók:


A tésztához:
Rama sütőmargarin: 20 dkg
finomliszt: 20 dkg
tojás: 5 darab
durvára aprított mandula: 10 dkg
porcukor: 20 dkg

 

A forma kikenéséhez:
Rama sütőmargarin: 2 dkg
finomliszt: 1-2 evőkanál

 

A tetejére:
mandula: pár szem

 

A tálaláshoz:
porcukor

 

Elkészítése:

A puha (szobameleg) margarint nagy tálban habosra keverjük, majd a porcukorral tovább habosítjuk. Először a durvára tört (vágott) mandulát, azután a tojások sárgáját végül a lisztet adjuk hozzá. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk. Egy 25x20 centis tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, a mandulás masszát egyenletesen rásimítjuk. A tetejét fölszeletelt mandulával díszítjük, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral behintve kínáljuk

 

- Étterem Online -

 


 

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.