2008. 04. 19. - 09:40
Receptajánló: Zöldfűszeres palacsintatésztában sült tofuszelek
Receptajánló: Zöldfűszeres palacsintatésztában sült tofuszelek
Egészséges és finom! Próbáld ki!
Egészséges és finom! Próbáld ki!
Küldj Te is receptet! ->
Zöldfűszeres palacsintatésztában sült tofuszelek
-----------------------------------------------------------
HOZZÁVALÓK:
60 dkg tofu
15 dkg liszt
2 tojás
tej
fél csokor petrezselyem
3 szál rozmaring
só, őrölt bors
3 dl olaj, a sütéshez
a körethez
1 közepes fej kelkáposzta
8 dl zöldségleves
5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
só, őrölt szerecsendió, bors
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a tojásokat, és annyi tejet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Sóval, borssal, petrezselyemmel, rozmaringgal fűszerezzük. A lecsepegtetett tofut vágjuk félujjnyi vastag szeletekre, papírszalvétán csepegtessük le, majd mártsuk a palacsintatésztába, és forró olajban minden oldalukat süssük pirosra. A körethez a kelkáposztát vágjuk ujjnyi vastag csíkokra. A forrásban lévő zöldséglevesben éppen csak forrázzuk le, majd szűrjük le. Tegyük a felolvasztott vajba, magas tűzön kicsit futtassuk meg, és öntsük rá a tejszínt. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemmel, és amikor a tejszínnel összeforrt, húzzuk le a tűzről. Fontos, hogy a kelkáposztát ne főzzük túl, és a tejszínnel se pároljuk túl puhára. Tálaláskor a tejszínes kelkáposztacsíkokat halmozzuk tányérra, fektessük mellé a bundázott tofut, és petrezselyemmel, rozmaringgal díszítsük.
Szólj hozzá a fórumon!

További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Médiaajánlatainkat kérje itt!
