2023. 06. 02. - 09:20

Az egészségesebb táplálkozásért is tesz a fogászati implantátum

Az egészségesebb táplálkozásért is tesz a fogászati implantátum

Miért érdemes fogászati implantátum mellett dönteni? Amellett, hogy gátolja más fogak elvesztését és véd az ínybetegségektől, további előnyei is vannak. Mik ezek?

Manapság sokan döntenek fogászati implantátum beültetése mellett. Nem csoda, hiszen a fogbeültetés jóval kényelmesebb és vonzóbb alternatívát kínál a fogsoroknál, foghidaknál.
 
Mint arról cikkünk első részében szó esett, a fogászati implantátum megakadályozza, hogy elveszítsünk más fogakat is, emellett az ínybetegségek kialakulásától is megóv.
 
Vannak azonban egyéb előnyei is.
 
1.Segít egészségesebben táplálkozni
 
Aki műfogsort használ vagy foghíddal él, valószínűleg tisztában van azzal, mely élelmiszerek kerülendők az esetében - beleértve a dióféléket, a magvakat, a teljes kiőrlésű gabonákat, a pattogatott kukoricát, bizonyos nyers zöldségeket, így a sárgarépát és a kukoricacsutkát – akad néhány gyümölcs is, köztük a málna, alma és a körte.
 
Az egészségesebb táplálkozásért is tesz a fogászati implantátum
Az egészségesebb táplálkozásért is tesz a fogászati implantátum
 
A listán néhány igen egészséges étel is szerepel. A gyümölcsök és zöldségek tele vannak tápanyagokkal, amelyek például sokat tesznek a szív egészségéért.
 
A gyümölcsök, zöldségek, diófélék, magvak és teljes kiőrlésű gabonák pedig gazdag rostforrások – fogyasztásuk összefüggésbe hozható számos egészségügyi állapot, így a szívbetegség, a 2-es típusú diabétesz, az elhízás és bizonyos ráktípusok előfordulásának alacsonyabb kockázatával.
 
Nos, ha fogászati implantátumot használunk, nem kell visszafognunk az egészségére nézve jótékony ételek fogyasztását.
 
Nyugodtan megengedhetünk magunknak egy-egy alkalmi finomságot is – például a mogyoró elropogtatását.
 
2.A fogászati implantátum javítja az életminőséget
 
A foghiány, a rosszul illeszkedő fogsor, a fájdalmat vagy fokozott tudatosságot igénylő foghidak zavarhatják az ember önbizalmát és önértékelését. Idővel az ehhez hasonló érzések jelentős hatással lehetnek életminőségére, s közvetve az egészségére is.
 
Ha azonban jól érezzük magunkat a bőrünkben, minden lehetségesnek tűnik. Fogászati implantátum beültetését követően valószínűbb, hogy magatartásunk javítja az egészségünket, hiszen képesek leszünk több egészséges étel fogyasztására, nincs akadálya a testmozgásnak, a barátokkal találkozásnak. A káros szenvedélyek is háttérbe szorulhatnak, így a dohányzás.
 
Könnyebben tartható be a krónikus betegségek kezelésére szolgáló gyógyszeres kezelés, s nincs gátja az értelmes, kielégítő tevékenységek végzésének.
 
Ha hiányozik egy vagy több fogunk, a fogászati implantátum javíthatja szájüreg megjelenését és általános jóllétet eredményezhet.
 
L.A.
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.