2021. 06. 03. - 10:35

Fog-egyenesítés – Top 4 alternatíva a fogszabályzó helyett

Fog-egyenesítés – Top 4 alternatíva a fogszabályzó helyett

Amennyiben fogaink nem szépen, egyenesek állnak, a fogszabályzó lehet az első gondolatunk. Ma már azonban egyéb lehetőségek is vannak, melyek segíthetnek a fogak kiegyenesítésében.

Ha alternatívákat keresünk arra, hogyan tehetnénk fogainkat egyenesebbé, mutatósabbá, fogszabályzót azonban nem szívesen hordanánk, több módszerben is megtalálhatjuk a megoldást.
 
Napjainkban számos fog-korrekciós lehetőség létezik, hála többek között a digitális megoldásoknak. Az alábbiakból választhatunk, ha tökéletes, összehangolt és szimmetrikus mosolyt szeretnénk.
 
1.Invisalign
 
Az invisalign módszer egy viszonylag új módja annak, hogy a rosszul illeszkedő fogak helyett egyenletes fogakat és vonzó mosolyt érjünk el.
 
Hatékony és láthatatlan alternatíva a fogkorrekcióra az Invisalign
Hatékony és láthatatlan alternatíva a fogkorrekcióra az Invisalign
 
Az aligner (vagyis igazító) tiszta, vékony, átlátszó, ráadásul kivehető. Sikeresen átmozgatja idővel a fogakat, hogy a fogsor egyenletessé váljon.
 
A tiszta aligner esetében az esztétika sem lehet gond a kezelés során. Mivel az alignerek a fogakra illeszkednek, akár egy szájvédő, senki sem veszi észre, hogy éppen fogszabályzás zajlik a szánkban.
 
Kényelmes viselet, alkalmazása könnyű és a szájhigiéniára sem lehet panasz. Sőt, teljesen fájdalommentes folyamatról van szó. Nincsenek fém konzolok vagy huzalok, amelyek a szájban valamiféle széthúzódáshoz vezethetnek.
 
2.Kompozit kötés
 
Ennél a megoldásnál ugyancsak fájdalommentes, gyors, olcsó kozmetikai módszerről van szó. A kompozit kötés során a természetes fog felületére fog színű gyantát helyeznek, hogy elősegítsék az egyenesebb fogsor kialakulását.
 
Kitűnő választás azoknak, akiknek fogai esetleg letörtek, rések vannak közöttük. Fogászati problémák széles spektruma korrigálható ezzel az eljárással, beleértve a fogak formáját, méretét, színét és felszínének megjelenését.
 
A folyamat elvégezhető egyetlen problémás fogon, de egyszerre többön is, s mindez egyetlen kezeléssel megoldható.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.