2020. 09. 03. - 10:00

Fogászati 3D nyomtatás: Precizitás, idő, alacsonyabb költségek

Fogászati 3D nyomtatás: Precizitás, idő, alacsonyabb költségek

A 3D-nyomtatás fogászati területen is igen nagy előrelépést jelent – a fogorvosok és páciensek számára egyaránt. Miként forradalmasíthatja azonban az ipart és milyen előnyökkel bír?

Mint számos egyéb terület, a fogászati ipar is profitál a 3D-nyomtatásból. Mint arról előző cikkünkben is beszámoltunk, rohamosan fejlődő technológiáról van szó - a fogászati laboratóriumokban az új szoftvereknek, a 3D szkennereknek, az ezekhez adódó technológiáknak és az utófeldolgozási módszereknek hála, a hatékonyság és a költségmegtakarítás is növekszik.
 
Ahogyan a technika tökéletesedik, úgy a páciensek élményei is. A kliensek tapasztalatait mindig igen fontos tényezőként értékelik, nincs ez másként a fogászatban sem – különösen az új, 3D nyomtatási technológia bemutatását illetően.
 
Ennek eredményeképpen a fogászati 3D nyomtatók modelleket készítenek a beteg problémás fogászati területeiről a műtét előkészítése érdekében. Ezzel az orvosok magukat és a pácienst is felkészítik, csökkentve egyben a szorongást.
 
A 3D fogászati nyomtatók tökéletesen és gyorsan dolgoznak
 
A 3D fogászati nyomtatók tökéletesen és gyorsan dolgoznak
 
Érdemes megjegyezni, hogy a folyamatok általában gyorsabbak - mivel a digitális elemek eltávolítják a felesleges lépéseket. A páciens fogásznál tett látogatása hamarabb és könnyebben lezajlik, a termékek esztétikusabbak, a kezelések pontosabbak és kevésbé invazívak lehetnek.
 
Mindez elősegíti az ügyfélélményt – az sokkal kellemesebb lehet, mint korábban volt.
 
Régebben bevett szokás volt, hogy a beteg rendszeresen, egy hónapon keresztül járjon a fogorvoshoz, az eredmények pedig sok esetben nem olyanok, mint amire számítottak – s előfordul, hogy a páciens végül nem is igazán elégedett az eredménnyel.
 
A 3D nyomtatási technológia pénz is megtakarít.
 
A pénzmegtakarítás az egyik legnagyobb előny, amelyet egy 3D nyomtató a fogászati ​​iparba történő integrálásával jár - mind a betegek, mind az orvosok számára.
 
Egy csúcskategóriás 3D nyomtatót egyszer kell megvenni, s magába foglalja a kezdeti anyagellátást is.
 
A folyamatos anyagok beleszámítanak az élettartam költségébe, ám azok jóval alacsonyabbak, mint egy fogorvosi labor működtetése. Ezen túlmenően a képzett személyzet alkalmazása a fogászati ​​implantátumok gyártásához szintén jelentős és állandó beruházást jelent.
 
S nemcsak a fogorvosok spórolnak időt és pénzt a fogászati ​​3D nyomtatókkal. Az alacsonyabb anyag- és munkaerőköltségek alacsonyabb árakkal is járnak a páciensek számára.
 
Ráadásul, a fogászati ​​3D-nyomtatók megnövekedett pontosságával és sebességével a betegeknek kevesebbszer kell visszamenniük a doktorhoz újabb és újabb kezelésre.
 
Egy-egy fogorvosi ellátás összára 80 százalékkal is mérséklődhet, attól függően, mit kell elvégezni egy betegnél. A fogorvosi munka pontossága pedig még nagyobb elégedettséget eredményezhet.
 
László Adrienn
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.