2019. 09. 17. - 11:00

Fogimplantátum: olyan betegnek is lehet, aki korábban nem kaphatott

Fogimplantátum: olyan betegnek is lehet, aki korábban nem kaphatott

Nagyon sok ember szorul implantátumra baleset vagy egyéb fogászati problémák miatt, de míg korábban nem mindenkinek volt rá lehetősége, az új technológiák ezt ma már elérhetővé teszik.

Évente több mint 15 millió ember kér fogászati segítséget baleset vagy egyéb probléma miatt csak az Egyesült Államokban. A dentális technológia piaca az elvárások szerint 2024-re meghaladja az 5,2 milliárd dollárt.
 
Számos újítás történt az implantátum-készítés terén, mely bizakodásra ad okot a problémás fogakkal küzdők körében. Korábbi cikkünkben szó esett a technológiai újdonságokról.
 
Kiemelendő azonban közülük két dolog, mely megkönnyíti, hogy bárkinek lehessen fogimplantátuma.
 
Az új technológiák olyanok számára is lehetővé teszik az implantátumot, akiknek korábban nem lehetett
Az új technológiák olyanok számára is lehetővé teszik az implantátumot, akiknek korábban nem lehetett
 
1.Cirkónium implantátumok: egyre növekszik az igény a fémmentes fogászati ​​implantátumokra. Ennek eredményeképpen megalkották a cirkónium implantátumot, az új technológiát, mely jobb kiszolgálást biztosít a továbbiakban a legtöbb páciens számára.
 
A fémmentes implantátumok kevesebb korróziót tesznek lehetővé, mint fém társaik. Esztétikai szempontból is kellemesebbek.
 
Az ilyen típusú implantátumok biokompatibilitása új technológiát képvisel. Ennek eredményeként a betegek sokkal szebb eredményre számíthatnak, s ez hosszabb ideig ki is tart, kevés korrózióval.
 
S nem is a cirkónium az egyetlen komoly újítás ezen a téren: a hiperplasztikus és egyéb anyagokkal új tendenciával találkozhatunk a fogászati ​​implantátumok terén.
 
2.Négy az egyben technológia: egyik módja annak, hogy az új dentális implantátumok megváltoztassák a fogimplantációt, az elérhetőség. Az újításoknak köszönhetően ugyanis még azok a betegek is juthatnak dentális implantátumhoz, akik korábban nem kaphattak ilyet – most profitálhatnak a négy az egyben technológiából.
 
A 3D-technológia integrálásával az All-on-4 technológia egy nap alatt teljes fogpótlást biztosít a betegek számára. A 3D-s képalkotás kényelme pedig lehetővé teszi a gyorsabb eljárást.
 
Az angolul All-on-4 technológiának nevezett módszer lehetővé teszi egy teljes fogsor rögzítését, csupán 4 implantátummal. Mi több, a páciens még aznap elhagyhatja a rendelőt a műtétet követően.
 
Azon betegek számára, akik nem voltak megfelelő alanyok az implantációra az állkapocs hátsó csontjának hiánya miatt, az All-on-4 mindent megváltoztat. A fogászati ​​szakemberek ezen immár segíthetnek.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.