2019. 09. 19. - 10:50

Gyakori kérdés: meddig tart, amíg felkerül egy fogszabályzó?

Gyakori kérdés: meddig tart, amíg felkerül egy fogszabályzó?

A fogszabályozási folyamat hossza több dologtól függ – a fogak görbesége, zsúfoltsága az elsőszámú tényező.  De mit kell még figyelembe venni?

A fogak megfelelő kiigazítását fogszabályzás néven ismerjük. A fogászat ezen területe olyan eljárásokat foglal magában, amelyek mozgatják és korrigálják a fogak pozícióját, hogy a végén megfelelően álljanak, egy vonalba kerüljenek.
 
A fogak korrigálására szoruló ​​betegek általában online keresgélnek a megoldási lehetőségekkel kapcsolatban. Különböző fogszabályozó szakemberekkel, valamint fogszabályozó fogorvosokkal is konzultálnak.
 
Gyakori kérdés, hogy mennyi ideig tart egy fogszabályozó felrakása. Íme azok a válaszok, melyek segíthetnek tisztázni a dolgokat – s eldönteni azt, hogy melyik eljárás illeszkedik legjobban az igényeinkhez.
 
A fogszabályozás folyamatának hossza több tényezőtől is függ
A fogszabályozás folyamatának hossza több tényezőtől is függ
 
Amennyiben fogorvosunkkal együtt úgy döntöttünk, hogy a fogszabályozás a fogak kiegyenesítéséhez szükséges módszer, léteznek előkészítő tesztek és fotók, melyeket be kell nyújtani, hogy a fogorvosa jobban megtervezhesse a kezelést.
 
Emellett természetesen a fogak röntgenfelvételeire is szükség van ahhoz, hogy láthatóvá váljon, ha a fogak ütköznek, esetleg szükséges-e a fogak eltávolítására.
 
Ezt követően a fogorvos előkészíti azokat a dolgokat, amelyekre szüksége van a fogszabályozáshoz.
 
Összességében az eljárás elvégzése 2-3 órát vehet igénybe, ami magába foglalja a fogak tisztítását és polírozását, a konzolok behelyezését, rögzítését és a huzal elhelyezkedését.
 
Az, hogy mennyi ideig tart a folyamat, nagymértékben függ attól, mennyire görbék a fogak, milyen mennyiségű kiigazítást igényelnek, illetve, hogy milyen az ember fájdalom toleranciája. Tudniillik, van, aki mérsékelt fájdalmat tapasztal a fogszabályzó viselésének megkezdésekor, mások csak egy kis nyomást éreznek, miközben fogaik fokozatosan a helyükre kerülnek.
 
Időbe telik, mire ehhez hozzászokik a fogszabályozó viselője - különösen a fogorvosnál történő alakítás első napjainál. Nem kell azonban túl sokat aggódni emiatt, mert az orvos szakszerű utasításokkal szolgál és minden magyarázatot megad ahhoz, hogy a kellemetlenséggel megküzdjünk.
 
László Adrienn

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.