2020. 10. 27. - 10:35

Hogyan ügyeljünk fogaink egészségére a koronavírus idején?

Hogyan ügyeljünk fogaink egészségére a koronavírus idején?

A koronavírus-járvány miatt mindennapjaink sok szempontból megváltoztak. Egészségünkre és fogaink állapotára azonban ilyen időszakban is fokozottan figyelni kell. A kérdés az, hogyan.

A járványhelyzet komoly kihívások elé állít bennünket, s nem tehetünk meg mindent, amit korábban. A mindennapokat számos módon befolyásolja.
 
Emellett is oda kell azonban figyelnünk egészségünkre és a fogak állapotára. Hogyan tarthatjuk egészségesen a fogainkat a járvány idején? Íme néhány tipp.
 
1.Kézmosás: a fogak mosása, fogselymezés előtt és után is alaposan mossunk kezet, legalább 20 másodpercen át.
 
2.Mossunk fogat legalább 2 alkalommal naponta: bizonyosodjunk meg arról, hogy a nehezen elérhető helyeket is elértük és megtisztítottuk.
 
Alapos fogápolással elkerülhető a fogak azonnali kezelésének szükségessége
Alapos fogápolással elkerülhető a fogak azonnali kezelésének szükségessége
 
3.Fogselymezzünk napi egyszer: ez segít eltávolítani a baktériumokat és a plakkokat olyan helyekről, amelyeket a fogkefe nem ér el.
 
4.Legyen kiegyensúlyozott az étrendünk: korlátozzuk a cukros, ragadós, tapadós ételek fogyasztását, amelyek növelik a fogszuvasodás esélyét.
 
5.Ne nassoljunk sokat: a gyakori nassolás növeli a fogszuvasodás kockázatát.
 
6.Limitáljuk a cukros italok fogyasztását: az üdítő és a gyümölcslé árthat a fogak felszínének.
 
7.Igyunk sok vizet: jót teszünk egészségünkkel és fogainkkal is, ha az ételekkel és az étkezések között is fogyasztunk elegendő vizet.
 
8.Kerüljük a dohányzást: a cigarettázás korlátozza a száj felé irányuló véráramlást, így könnyebben elszaporodhatnak a baktériumok.
 
A fenti tippekkel nagymértékben hozzájárulhatunk ahhoz, hogy ne kelljen fogorvos segítségét kérnünk egy ideig. Remélhetőleg a járványhelyzet végéig.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.