2020. 12. 10. - 10:35

Így lehet a fogak rendbehozása a fiatalos arc kulcsa

Így lehet a fogak rendbehozása a fiatalos arc kulcsa

Nem lenne csodálatos, ha egy gyorsabb és kevésbé fájdalmas fogászati eljárással éveket fiatalodhatnánk, ráadásul hosszútávú eredményekkel járna? Lássuk, mi a titka.

Az öregedés az arcon és a testen egyaránt meglátszik. A bőr elveszíti rugalmasságát és tónusát, szárazságot, foltosságot tapasztalhatunk rajta.
 
Az arcprofil is megváltozik azonban, s ettől a ráncok még inkább láthatóvá válnak, a fogakkal kapcsolatos problémák szintén súlyosbodnak.
 
Az öregedő arc egyik leggyakoribb oka azonban olyasmi, amire talán nem is gondoltunk - a rosszul álló állkapocs.
 
A fogak és ezáltal az állkapocs rendbehozása sokat fiatalíthat az arcon
A fogak és ezáltal az állkapocs rendbehozása sokat fiatalíthat az arcon
 
Milyen hatásai vannak?
 
Az állkapocs igazodása azért változik meg, mert a fogak szintén elkezdik megmutatni az öregedés jeleit.
 
Természetesen módon kopnak az évek során az étel és az ital miatt. Mindez nagyon lassan zajlik, s elsőre észre sem vesszük.
 
Majd egyszercsak nyilvánvalóvá válik, hogy valami nem jó: az állkapocsban fájdalom jelentkezik, s jellegzetes pukkanó hangot hallunk, mely az állkapocsízület problémáira utal. Gyakrabban tör ránk a fejfájás és a nyak feszültsége.
 
Ha ez rosszabbodik, az alvást is befolyásolhatja.
 
Mindenki észrevesz magán jeleket, amelyeket más talán sosem lát meg. Megfigyelhetjük például, hogy idővel állunk úgy néz ki, mintha visszahúzódna. Ennek az imént leírt probléma az oka.
 
Sajnos, a gond nemcsak fizikai. A mentális jóllétet is befolyásolja, ha szégyenkezünk a kinézetünk miatt. Egy amerikai tanulmány szerint a felnőttek 80 százaléka úgy véli, a rossz fogak személyes és szakmai szempontból is veszélyeztethetik a sikerüket – s ez sajnos nagy valószínűséggel igaz is.
 
Van megoldás
 
Szerencsére, vannak lehetőségek a fogak és a rosszul beállított állkapocs rögzítésére. Mindegyik módszernek vannak előnyei és hátrányai.
 
Jó hír, hogy ma már a fogászatban alkalmazott technológiák és újítások több választási lehetőséget kínálnak, kevesebb mellékhatással, szövődményekkel és kevesebb fájdalommal járnak.
 
Választhatunk hosszabb ideig tartó megoldást, fogászati ​​furnér segítségével. A módszer előkészítését tekintve invazívabb - az új technológiák azonban gyorsabbá és könnyebbé tették a folyamatot a betegek számára.
 
Más megközelítések, mint például a koronák és a fogak ragasztása, a rosszul beállított állkapocs mögöttes okait célozzák meg és ezeket orvosolják – a sérült vagy kopott fogak javításával, hogy segítsenek korrigálni a hibákat, melyek a rosszul beállított állkapocshoz vezetnek. Mindegyik hatékony, azonban nem állandó.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.