2022. 05. 26. - 10:30

Meglazulhatnak a fogak – Ezért is lényeges a fogpótlás!

Meglazulhatnak a fogak – Ezért is lényeges a fogpótlás!

Nem kevés emberrel fordul elő, hogy egy vagy több fogát el kell távolítani. Különösen ha nem látható helyen van a hiány, sokan nem pótoltatják, pedig a fogpótlás komoly gondoktól menthet meg minket.

A fogak hiánya nem csupán azért probléma, mert nem esztétikus. Idővel komoly gondot okozhat a fogpótlás figyelmen kívül hagyása.
 
A fogak egyenetlenné válhatnak, rágási- és beszédnehézségek léphetnek fel, sőt leromolhat az állkapocs állapota – erről előző cikkünkben szó esett.
 
Lássuk azonban, mi történhet még, amennyiben nem foglalkozunk a fogpótlással.
 
1.Nehézkessé válik a fogtisztítás
 
Nem nehéz belátni, hogy ha rések keletkeznek a szájban, a megfelelő tisztítás fogmosás közben körülményesebb lesz. Ennek következtében plakkok és szuvas részek kezdenek kialakulni. Egy hiányzó fog elvesztése tehát a teljes szájban károsodást és hosszú távú szájproblémákat okozhat.
 
A fogpótlás számos problémától menthet meg minket
A fogpótlás számos problémától menthet meg minket
 
2.Meglazulhatnak a fogak
 
Amint az egyik fog hiányzik, a másik elkezd elmozdulni, hogy kitöltse a rést, ami a károsodását okozhatja. A helytelen elmozdulás csökkenti egy fog élettartamát, sérülhet, szuvasodhat és hamarabb ki is eshet, mint normális esetben várható lenne tőle.
 
Ezért nagyon fontos, hogy amint egy fog hiányzik, pótoltassuk. Egyetlen hiányzó fog miatt az összes többi károsodhat, ami hosszabb távon szájproblémákat okozhat.
 
Manapság számos különféle módszer és eljárás létezik a fogpótlásra. A legnépszerűbbek a fogászati ​​implantátumok, a fogsorok, a fogászati ​​hidak.
 
Azzal, ha pótoltatjuk a hiányzó fogakat, mosolyunk egyértelműen szebb lesz. Emellett azonban a beszédünk javulni fog, olyan lesz, mint a fog eltávolítása előtt. Az arc megereszkedése a fogpótlással késik és fiatalabbnak fogunk kinézni.
 
A rágás könnyebbé válik és több tápanyaghoz, ízhez jutunk az étkezésen keresztül.
 
Az általános szájhigiénia javulni fog, ami pedig egyéb egészségügyi állapotok kialakulását is segít elkerülni.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.