2021. 03. 16. - 10:20

Melyik a 3 alapvető fogbeültetési technika?

Melyik a 3 alapvető fogbeültetési technika?

Annak, ha valaki elveszíti a fogát, számos kiváltó oka lehet – az implantátum készíttetése több esetben indokolt. Milyen alapvető fogbeültetési technikák léteznek?

A fogak elveszítése sajnos idővel előfordul – a kor előrehaladtával egyre több problémánk lehet, de akad, akinél korán, valamilyen baleset vagy sérülés következtében már pótolni kell egy vagy több fogat.
 
Annak, hogy a fogaink nem egészségesek, számos oka lehet, ám szerencsére tehetünk is ellene. Ha azonban a fog elvesztésének megakadályozására már nincs mód, fontos időben implantátumot készíttetni elveszített fogunk vagy fogaink helyére.
 
Attól függően, hogy mi az igény, manapság az alábbi néhány fogbeültetési technika érhető el.
 
Egy és több fog elvesztése esetén is ideális megoldás a fogbeültetés
Egy és több fog elvesztése esetén is ideális megoldás a fogbeültetés
 
1.Egyetlen fog implantációja
 
Amennyiben csak egy fog hiányzik, az egyedüli fogászati ​​implantátum ideális megoldás – így a probléma esztétikai, kényelmi és működési szempontból is meg van oldva. Az egyedüli implantátumhoz egy fogkoronára van szükség, amely az implantátum csavarjához csatlakozik.
 
2.Implantátummal támogatott híd
 
A fogimplantátummal támogatott hidak azok számára megfelelőek, akik több fogukat is elveszítették. Az implantátum a híd horgonyaként működik a természetes fog helyett.
 
A rögzített foghíd helyreállítja a fog funkcióját, egyben megakadályozza a fogak elmozdulását. Javítja az ember étkezési és beszédfunkcióit is.
 
3.Teljes állkapocs-helyreállítás
 
Amennyiben a páciens biztonságos megoldást keres több, hiányzó fogára, a teljes állkapcsos implantáció ideális. Ezzel ugyanis a fogorvos a teljes felső vagy teljes alsó állkapcsot helyreállítja, mindkét ívet helyreteszi.
 
Tartós megoldásról van szó, azonban tisztításhoz és a fogászati ​​vizsgálatokhoz akár el is távolítható a kialakított fogsor.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.