2021. 05. 04. - 10:20

Mire figyeljenek a nők? - Fogápolás 40 alatt és felett

Mire figyeljenek a nők? - Fogápolás 40 alatt és felett

Ahhoz, hogy fogainkat megfelelően ápolhassuk, nem árt tisztában lennünk azzal sem, hány évesen mire célszerű odafigyelni. Például 40 alatt és felett.

A fogak szakszerű ápolása általános egészségünkhöz is nagymértékben hozzájárul. Mindenkinek megvan a napi rutinja a fogai gondozása terén – ám azt is érdemes tudnunk, mennyi idősen mire fontos odafigyelni ezen a téren.
 
A tinédzserkorban lényeges információkról már olvashattunk – most lássuk, mit kell számításba venni 40 éves kor alatt és felett a nők esetében.
 
40 éves kor alatt
 
Ez az életkor egészségesnek tekinthető a fogak szempontjából: a nők 20 éves kortól ritkábban szembesülnek fogászati ​​problémákkal. Az alapos fogápolás azonban betartandó, hogy a későbbi gondokat is elkerüljük.
 
A gondos fogápolás és a fogak ellenőriztetése 40 éves kor alatt és felett is fontos
A gondos fogápolás és a fogak ellenőriztetése 40 éves kor alatt és felett is fontos
 
Ebben az időszakban a hölgyek több nagyobb változáson esnek át: az anyaság például számos hormonális változással jár. Kiemelten fontos ellenőriztetni az ínyt és a fogakat ilyenkor. Olyan gondokkal szembesülhetünk ugyanis, mint a fogérzékenység, a zománc elvesztése, vagy az ínyelváltozások miatti, állandó rossz lehelet.
 
40 éves kor felett
 
Ez a premenopauzális és menopauzális időszak. A nők 40 éves koruk után még egy változáson keresztülmennek, mely jelentős hormonális módosulásokat okoz a testben. Természetesen módon elkezd megszűnni a menstruációs ciklus, ami a termékenység végét jelenti. Ezt a szakaszt hívják menopauzának. A perimenopauza arra az időre utal, melyben a nő szervezet áttér a menopauzára.
 
Ezek a lényeges hormonális változások is hatással lehetnek az ínyre, ezért elengedhetetlen a fogak alapos gondozása, ellenőriztetése ebben az időszakban is.
 
Jól jöhet a felső és az alsó állkapocs panorámás, pásztázó fogászati ​​röntgenfelvétele, amely megmutatja, van-e csontvesztés a fogak körül, amely később azok elvesztését eredményezheti.
 
Azoknál, akik zománcvesztést tapasztalnak, vagy a fogak nincsenek jó állapotban, azonnal be kell avatkozni, hogy a szép mosoly időben menthető legyen.
 
László Adrienn
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.