2019. 08. 13. - 10:45

Mit tehetünk még a fogszabályozó viselés kellemetlenségei ellen?

Mit tehetünk még a fogszabályozó viselés kellemetlenségei ellen?

Nem mindig kényelmes a fogszabályozó viselése – hozzá kell szokni. Bizonyos trükkökkel azonban megkönnyíthetjük ezt az időszakot, enyhíthetjük az íny és a fogak átmeneti fájdalmait.

Aki fogszabályozó viselése mellett dönt, annak nem árt tudnia, hogy kezdetben lehetnek kellemetlen érzései, amíg hozzá nem szokik a hordásához. Kényelmetlenség-érzés, érzékenység előfordulhat a fogakban és az ínyben.
 
Ezek hamar elmúlnak, de addig is érdemes valamivel enyhíteni a panaszokat. Vény nélkül is kaphatunk gyógyszert, ami segít, de nem árt kerülni a komolyabb rágást igénylő ételeket sem, amíg hozzá nem szokunk a helyzethez.
 
Vannak módszerek a fogszabályozó okozta kezdeti kellemetlenségek ellen
Vannak módszerek a fogszabályozó okozta kezdeti kellemetlenségek ellen
 
Olyan élelmiszereket együnk, amelyek kellően puhák, fogyasszunk joghurtot, levest vagy akár fagylaltot. Hasznosak a kalciumtartalmú italok is.
 
Ki kell emelni, hogy egy hónap alatt bőven meg lehet szokni a fogszabályzó viselését.
 
Hogy mivel enyhíthetjük a kellemetlenséget addig, annak módjairól előző cikkünkben is szó esett.
Vannak azonban még egyéb taktikák is.
 
1.Langyos öblítés: a meleg vízzel történő öblögetés enyhülést hozhat a szájban érzékelhető bevágásokra, kényelmetlenségre.
 
2.Ínymasszázs: gyengéden masszírozzuk át az ínyt, körkörös mozdulatokkal. Ez segít ellazítani az íny területét, amennyiben meg van duzzadva a fogszabályozó miatt.
 
3.Fagyasztott fogzó gyűrűk: a hűs fogzó gyűrűk nagyon hatékony eszköznek bizonyulhatnak a fogszabályozó okozta fájdalom ellen. Fokozatosan enyhíti a panaszokat.
 
A fogszabályozó viselése egyébként számos előnnyel jár, ha hozzászokik az ember – megéri a kényelmetlenséget a szép, rendezett fogsor!
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.