2022. 01. 27. - 09:50

Pajzs védhet jobban a fogászati eljárások során

Pajzs védhet jobban a fogászati eljárások során

Nagyobb védelmet nyújthat a fogászati ​​beavatkozások során egy új, környezetbarát pajzs, melyet nemrég fejlesztett ki brit egyetemek és egy egészségügyi intézmény multidiszciplináris csapata.

Jobb védelem a fogászaton? Új, környezetbarát pajzsot fejlesztett ki a Bristoli Egyetem, a Bristoli Egyetemi Kórházak és a Weston NHS Foundation Trust (UHBW) multidiszciplináris csapata – az eszköznek köszönhetően a fogorvosok és az orvosok jobban védhetők a koronavírussal és más levegőben terjedő vírussal, baktériummal szemben.
 
A pajzsnak hála érkezhet több páciens a fogorvoshoz és a várakozás is csökken, mert nem telik el annyi idő, amíg előkészítik a terepet az új beteg számára.
 
A NoPaS (Novel Patient Shield) névre keresztelt eszközt azért tervezték, hogy védje a pácienseket és az orvosokat a betegségektől, köztük a koronavírustól, mely a fogászati ​​eljárások során keletkező aeroszolokon keresztül terjedhet.
 
Az eszköz jelentősen mérsékelheti a klinikai hulladékot, beleértve az eldobható egyéni védőeszközök (PPE) használatát.
 
A fogorvosok és a betegek is jobban védhetők a koronavírussal és más levegőben terjedő vírussal, baktériummal szemben
A fogorvosok és a betegek is jobban védhetők a koronavírussal és más levegőben terjedő vírussal, baktériummal szemben
 
A Covid-19 jelentősen csökkentette a fogászati ​​ellátáshoz való hozzáférést.
 
Az első hullám idején sok helyen felfüggesztették a rutin fogászati ​​kezeléseket, például a tömés és a gyökérkezelés elvégzését, s még nem teljesen tértek vissza a fogászok a járvány előtti kapacitáshoz.
 
Számos fogászati ​​eljárás „aeroszolgeneráló” (AGP) -  az aeroszolok vírusrészecskéket vagy baktériumokat hordozhatnak, amelyek növelik a koronavírus és más betegségek terjedésének kockázatát.
 
„Nagy szükség van a Covid-19 világjárvány idején az innovatív, környezetbarát megoldások fejlesztésére, annak érdekében, hogy a rutin fogászati ​​ellátást biztonságos környezetben, a vírus terjedésének kockázata nélkül lehessen lebonyolítani. Mivel a vírus továbbra is kering és fennáll a jövőbeli világjárványok esélye, fontos, hogy a rutin fogászati ​​ellátás továbbra is biztosítva legyen, a koronavírus ne legyen hatással a száj egészségére. Kisebb módosításokkal a NoPaS használható a fejen és a nyakon végzett orvosi eljárásokhoz, beleértve az endoszkópiát, az érzéstelenítést, valamint a fül-orr-gégészetet” – mondta el dr. Mojtaba Dorri, a NoPaS fejlesztés vezetője, a Bristoli Fogászati ​​Iskola és Egyetemi Kórházak, a Bristol & Weston NHS Foundation Trust (UHBW) helyreállító fogászati ​​tanácsadója.
 
Hozzátette: az Elizabeth Blackwell Intézet, az MRC Confidence in Concept, valamint a Bristol és a Weston Hospitals Charity (korábban Above & Beyond) támogatásainak köszönhetően teljes körűen tesztelték a NoPaS prototípust. A szabadalmaztatott eszközzel immár aktívan keresnek partnereket a NoPaS tömeges elterjesztésére.
 
L.A.
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.