2021. 06. 08. - 09:15

Plusz 2 fogászati alternatíva a fogszabályzókra

Plusz 2 fogászati alternatíva a fogszabályzókra

Számtalan ember van a világon, akinek nem tökéletes a fogsora: girbe-gurba itt-ott, s ez az önbizalmát sem segíti. Napjainkban több kiváló módszer lehet alternatíva a fogszabályzókra is.

A szép fogsor általában egyenes, egymás mellett tökéletesen illeszkedő fogakat jelent. Ezzel azonban kevesen rendelkeznek kezdetektől fogva.
 
A fogszabályozóval történő korrigálás elterjedtté vált az elmúlt évtizedekben. Érthető viszont, hogy felnőtt korban az ember kissé kétkedve viszonyul a dologhoz.
 
Szerencsére, vannak megoldások, amelyek a szabályozást megoldják, de nem a hagyományos módszerrel.
 
Cikkünk első részében az Invisalign technikáról és a kompozit kötésről esett szó. Van azonban két másik alternatíva is a fogszabályzó helyett.
 
Akár az íny kontúrját is meg lehet változtatni ma már a szebb fogsorért
Akár az íny kontúrját is meg lehet változtatni ma már a szebb fogsorért
 
1.Fogászati furnérok: a furnérok potenciálisan állandó megoldást jelentenek arra, hogy szép fogsorunk legyen. Olyan vékonyak, akár egy ostya.
 
Egyedi gyártású, fogszínű héjak, amelyek a fogak elülső felületének elfedésére szolgálnak, hogy javítsák a megjelenését. Népszerű választás azok számára, akiknek a foga eltorzult, elszíneződött vagy megdőlt, de a fogak közötti rés is lezárható a segítségével.
 
2.Íny kontúr javítás: hatékony megoldást jelent a szép fogsor kialakítására az íny újrakontúrozása.
 
Mindenkinek másmilyen az ínyvonala – van, akié magas, másoké alacsony, de szép számmal vannak olyanok is, akiknek nem egyenletes.
 
Ilyen esetekben az íny újrakontúrozásával átalakítják az íny vonalát. A kezelés során a fogak körüli felesleges ínyszövetet levágják. Célja az, hogy megváltoztassák az íny megjelenését, ezzel a fogakat és a teljes mosolyt szebbé varázsolják.
 
László Adrienn
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.