2018. 07. 12. - 10:20

Tudjuk-e, mely illóolaj előnyös a fogakra?

Tudjuk-e, mely illóolaj előnyös a fogakra?

A fogak egészséges érdekében olykor nemcsak a rendszeres fogmosásra, fogselymezésre van szükségünk. Néhány természetes módszert sem árt kipróbálni, hogy nagyobb biztonságban tudjuk a fogainkat és az ínyünket.

A fogak és általános egészségünk szempontjából egyaránt fontos a megfelelő és rendszeres fogápolás. A kielégítő dentálhigiénia segíthet, hogy elkerüljük a csúnya íny- és fogbetegségeket.
 
Természetesen vannak antibakteriális termékek, melyeket lehet alkalmazni, de ezekkel óvatosan kell bánni: a nátrium-lauril-szulfát és a triklozán ugyanis rákkeltő lehet, sőt az endokrin rendszert megzavaró tulajdonságokkal rendelkezik.
 
Az illóolajok hatékony segítséget jelentenek a száj- és a fogak egészségéhez
Az illóolajok hatékony segítséget jelentenek a száj- és a fogak egészségéhez
 
Lássuk azokat a természetes módszereket, amelyekkel élhetünk a drogériákban kapható antibakteriális szerek helyett. Az illóolajok élen járnak a fogak és az íny egészségének elősegítésében.
 
Melyek ezek?
 
1.Szegfűszeg illóolaj: amellett, hogy a szájban levő baktériumokat elpusztítja, természetes fájdalomcsillapító, vagyis biztonságos és gyorsabb alternatíva a gyógyszerekkel szemben. Ugyanakkor a szegfűszeg olaj zsibbadást vált ki a szájban, ha „túladagoljuk”. Egy csésze meleg vízben elég egy cseppet feloldani és gargalizálni vele lefekvés előtt.
 
2.Fahéj illóolaj: tanulmányok szerint a fahéj még a szegfűszeg olajnál is hatékonyabb a száj baktériumai ellen. Ám ugyanúgy okozhat gondot, ha a dózist túlzásba visszük – 2 cseppnél többet nem érdemes használni a gargalizáláshoz.
 
A borsmentától a fahéj illóolajig számos természetes módszerben bízhatunk
A borsmentától a fahéj illóolajig számos természetes módszerben bízhatunk
 
3.Borsmenta illóolaj: frissítő illatán túl ezt az olajat a kellemes lehelet, a fogak- és az íny érdekében is ajánlott használni. Erőteljes antimikrobiális hatásokkal bír, ezért a fogak és a száj egészségét illetően a legjobb illóolaj.
 
4.Zsálya illóolaj: hatékonyságát tekintve azonos a borsmenta olajjal. Antibakteriális hatású, ezért a gingivitisszel szemben is javasolt.
 
5.Eukaliptusz olaj: igen előnyös hatása, hogy gátolja a rákkeltő, szájban levő baktériumokat, így a Streptococcus mutans és a Streptococcus sobrinus típusokat. Elég belőle egy csepp a szájvizünkbe vagy a növényi fogkrémbe – máris sokat teszünk a fogaink és ínyünk egészségéért.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.