2021. 04. 23. - 11:34

Útmutató a szájzuhany helyes használatához

Útmutató a szájzuhany helyes használatához

A szájzuhany nem alkalmas arra, hogy kiváltsa a fogkefehasználatot illetőleg a napi rendszeres fogmosást, vagyis önmagában nem képes a fogakról az összes lepedéket hatékonyan eltávolítani. De ez az eszköz nem is arra való.

A szájzuhany elsődlegesen egy fogköztisztításra való eszköz, amely emellett a különböző fog- és fogágy-, és ínybetegségek megelőzésére és a kellemetlen szájszag megszüntetésére is alkalmas.

Erőteljes vízsugarával a szájzuhany kimutathatóan segít csökkenteni a fogakon, a fogközökben és a fogágyban található, többek között fogszuvasodást és fogínygyulladást okozó baktériumok és citokinek számát.
 
Hogyan kell használni a szájzuhanyt?

A szájzuhany hatékonyságához mérten a kezelése igen egyszerű, kiváltképp, ha lépésről-lépésre követed az alábbi leírásunkat:
  1. Töltsd fel a tartályt langyos, a fogaidnak kellemes hőmérsékletű csapvízzel vagy csatlakoztasd a tartály nélküli szájzuhanyt a vízcsaphoz.
  2. A fúvóka fejet tartsd kissé távolabb a fogaidtól és az ínyedtől és mielőtt bekapcsolnád az eszközt, hajolj a mosdó fölé. A tartály feltöltése után az íny alatt és a fogak közötti területeken felhalmozódott lepedék eltávolításához a fúvóka fejét elég az érintett terület felé irányítani.
  3. Válaszd először a leggyengébb fokozatot, majd lassan emeld a vízsugár erősségét mindaddig, míg úgy érzed, hogy az már elég erős, de semmiképpen sem kellemetlen. A vízsugár, melyet egy kis elektromotor pumpál a fúvókán át, egyes szájzuhanyok esetében szabályozható intenzitású, így a kifejezetten érzékeny ínnyel rendelkezők is nyugodtan használhatják.
  4. Haladj a tisztítás során fogról fogra. Közvetlenül az ínyre célozva és a tisztítás során fogról-fogra, lassan haladva, a vízsugár alapos munkát tud végezni, ugyanakkor az erőteljes, masszírozó hatású vízsugár javítja az íny vérellátását ezáltal erősebbé, rugalmasabbá és a betegségekkel, kórokozókkal szemben ellenállóbbá teszi azt.
  5. Ha minden fogközt és az ínyedet is alaposan átmostad a szájzuhannyal, kapcsold ki a készüléket, majd ürítsd ki a tartályt, hogy abban ne maradjon pangó víz. A tartályt minden használat előtt és után érdemes kiöblíteni, így az mindig higiénikusan tiszta marad.
Ha eddig még nem használtál szájzuhanyt, akkor mindenképp érdemes beleolvasnod a profimed.hu weboldalon található útmutatóba.
 
A szájzuhany használatát bárki könnyen elsajátíthatja
 
A nagy intenzitású vízsugár még a fogselyemnél és a fogköztisztító keféknél is alaposabban képes eltávolítani a fogközökben és apró résekben megtapadt lepedéket azáltal, hogy átmossa, kisöpri a lerakódásokat.
 
Ezáltal kiválóan alkalmazható a szűk rések alapos megtisztítására fogszabályozó és egyéb fogimplantátumok esetén, hiszen a bracketekre és ívekre tapadt ételmaradékoknak az eltávolítása pusztán fogkefével komoly kihívást jelent.
 
A helyesen használt szájzuhany mindennapos használat esetén segít fenntartani a jó szájhigiéniát, a hatása ráadásul a tartályban levő vízhez adagolt antibakteriális szájvízzel növelhető.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.