2020. 01. 28. - 11:55

Utóhatások fogpótlásnál: duzzanat és gyógyulás

Utóhatások fogpótlásnál: duzzanat és gyógyulás

A fogimplantátum elkészíttetéséhez időre és türelemre is szükség van. Mire számíthatunk, miután elvégezték nálunk a beavatkozást és mennyi idő a teljes gyógyulás?

Amennyiben fogpótlás esetén az implantátum behelyezéséről döntünk fogorvosunkkal, fontos tudnunk, hogy kitartás, türelem és természetesen idő is szükséges ahhoz, hogy a duzzanat lelohadjon, s a teljes gyógyulás végbemenjen.
 
A kezelést követően normális, hogy az ember duzzanatot és/vagy zúzódást tapasztal. A tünetek csökkenthetők jeges borogatással (egy fagyasztott borsós csomagolás is megteszi).
 
Fogpótlás: a szép mosoly türelmet és időt is igényel
Fogpótlás: a szép mosoly türelmet és időt is igényel
 
Mire számíthatunk azonban a fogimplantátum behelyezése után ezen kívül?
 
Mennyi időt vesz igénybe, míg a száj meggyógyul? Az általános gyógyulási időszak 6 héttől 6 hónapig tart. A varratokat gond nélkül el lehet távolítani, vagy - ha ilyen típusúak - felszívódnak,  7-14 nap elteltével.
 
Azok esetében, akik dohányoznak, felmerülhet a kérdés, hogy a fogpótlás beavatkozás idején rágyújthatnak-e.
 
Mivel a fogorvos azt szeretné, hogy a fogak és a száj a lehető legmegfelelőbb állapotban legyenek,  mielőtt bármilyen beavatkozásra sor kerül, azt fogja kérni, hogy ne dohányozzon a páciens.
 
Fontos tudni, hogy a cigarettázás késlelteti a gyógyulást, vagyis a fogász javasolja majd, hogy csökkentse a dohány mennyiségét, vagy teljesen tegye is le a cigit.
 
A fogpótlás és a dohányzás nem jó párosítás. A lehetséges problémákról többet itt olvashatunk.
 
László Adrienn
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.