2017. 12. 30. - 08:35

A férfiak is szenvednek testkép zavartól

A férfiak is szenvednek testkép zavartól
Sajnos egyre több pasit érint a betegség, amely eddig leginkább nőknél volt megfigyelhető. Sokan küzdenek testkép-, valamint evészavarral. 

 

A férfiakat sem kíméli a mai világ tökéletes testalkatú elvárása. A témával kapcsolatban Babusa Bernadett, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének egyetemi adjunktusa szólalt fel az M1 aktuális csatorna műsorában. Mint mondta eddig a nők volt leginkább az evés- és a testképzavar középpontjában, azonban az elmúlt két évtized során a férfiaknál is egyre jellemzőbb lett ez a betegség. Hozzátette, hogy a pasiknak körülbelül tíz-tizenöt százalékát érinti evészavar, de a falászavarral már negyven százalékuk küzd.
 
A túlzott izomépítés is ártalmas lehet
 
 A szakember szerint a súlyzós testedzéseket végző férfiak veszélyeztetett populációk. A hatalmasan kidolgozott izmoktól függetlenül ezek az emberek még mindig túl vékonynak találják magukat. Mint mondta itt akkor van gond, ha elveszítik a kontrollt. Végül felhívta a figyelmet, hogy fontos az evészavar felismerése és érdemes mielőbb szakemberhez fordulni vele a baj megelőzése érdekében.
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.