2018. 10. 28. - 15:49

A tápanyaghiánynak számos jele van

A tápanyaghiánynak számos jele van
Sokan szeretnének egészséges külsőt és persze fitt formát. Ugyanakkor érdemes néhány dologra oda figyelni főként a fogyókúra ideje alatt. 
A tápanyaghiányra bizony érdemes figyelmet fordítani. Sokan elhanyagolják a diéta alatt azokat a dolgokat, amelyek által tápanyaghoz juthatnak. Később ezekből komoly gondok is kialakulhatnak, de a szervezet szerencsére mindig figyelmeztet. 
 
Fontosak a vitaminok a szervezet számára
Fontosak a vitaminok a szervezet számára
 
A vashiány esetén például gyakori tünet a rossz koncentrációs készség, étvágytalanság, sápadtság és karikás szem. További problémát okozhat a cinknek a hiánya is, amely által lassabban gyógyulnak a sebek és a körmökön fehéres elszíneződés jelenik meg.
 
A B12-re is érdemes oda figyelni, hiszen ha kevés van belőle, akkor kiszárad a bőr, a száj szétrepedezik és az orr környéke is kiszárad. Fontos továbbá a D-vitamin fogyasztása is, amely a csontok épségéért felelős. Ha valakinek gyakran fáj a csípője, a háta és a lába, feltehetőleg a hiányában szenved. 
 
Érdemes tehát oda figyelni a vitaminok szedésére a diéta alatt is, de főként a téli időszakban. 
 
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.