2014. 07. 26. - 09:00

Alaptalan félelem a női túlizmosodásól

Alaptalan félelem a női túlizmosodásól

Valszínűleg már mindenki találkozott azzal a női mondattal, hogy "Én nem súlyzózok, mert nem akarok túl izmos lenni".

Női váll edzés súlyokkal (videó forrása: www.youtube.com)

 

A női test edzésével kapcsolatban számos tévhit kering. Vannak alapvető női sportok, mint az aerobik, az alakformáló torna vagy a most rendkívül divatos és népszerű zumba. Azok a nők akik ezeket a sportokat végzik általában félnek a súlyzós edzésektől, mivel a sok izmos fitnessmodell láttán, úgy gondolják, hogy ők is olyanok lesznek pár edzéstől. Ez azonban nagy tévedés.

 

Tények

A női test teljesen másképp működik mint a férfiaké. Bár a kardió edzések ugyanolyan hatással bírnak mindkét nem szervezetére - azaz kalóriaégetéssel zsírvesztéshez vezetnek megfelelő étrend mellett - a súlyzós edzésekkel már más a helyzet. Ennek az okai pedig a hormonok. A férfi hormon, a tesztoszteron teszi lehetővé az olyan nagy mértékű izmosodást, amelyet a férfiaknál lehet látni. A női szervezetben alapvetően kevés tesztoszteron van, ám sok ösztrogén mely egy egészséges női zsírréteg elvesztését is rendkívül akadályozza. Így hacsak egy nő nem rendelkezik nagyon magas tesztoszteron szinttel lehetetlen, hogy természetes módon súlyzós edzések mellett nagy izomtömeget építsen fel.

 

Az izom adja a női test formáját

 

Miért jó a súlyzós edzés a nőknek?

A súlyzós edzés a legegyszerűbb és leggyorsabb módja az alakformálásnak. Ráadásul minél nagyobb izomtömeggel rendelkezünk, annál több kalóriát éget el szervezetünk az alapvető működése során. Nem beszélve arról, hogy egy tónusos és megfelelő helyeken gömbölyödő, feszes és narancsbőr mentes testhez elengedhetetlenek az izmok.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.