2022. 02. 22. - 14:18

Az MI diéta

Az MI diéta

Hogyan segít a mesterséges intelligencia diétánkban?

Az MI ( Mesterséges Intelligencia ) diéta egy algoritmus, amely megmondja, hogyan és miket kell enni annak érdekében, hogy hosszabb és egészségesebb életet élhessünk. Az algoritmus olyan folyamat vagy szabálykészlet, amelyet a számításokban vagy a problémamegoldásban használt számítógépet követ, tehát az MI étrend mind a tudományon alapul. 

Dr. Eric Topol kardiológus 2 hetes kísérletet végzett egy okostelefonos alkalmazás segítségével. Mindent figyelembe vett: fogyasztás (étel, ital és gyógyszer), alvás és testmozgás. A vér glükózszintjét ellenőrző szenzorral több mint 1000 ember adatait gyűjtötte össze és a mesterséges intelligencia segítségével  személyre szabott étrend-algoritmust hozott létre. A kutatás alapján a kísérletben résztvevők jobban preferálják az egészségtelen ételeket és csak elenyésző számban esznek gyümölcsöt/zöldséget.

A jó étrendet egyénre kell szabni, ehhez pedig a költségeket és a kényelmet is figyelembe kell venni. A mesterséges intelligencia altípusa abban van segítségünkre, hogy pontosan meghatározza, hogy mit eszünk és ehetünk, ezzel elkerülve az adatok kézi naplózását. Az élelmiszer vizsgálata csak egyfajta adat. Ahelyett, hogy csak egy egyszerű kalóriaszámolót hoztak volna létre, az összes adatunkat feldolgozzák, mint például: aktivitás, alvás, stresszszint, gyógyszerek, genom, mikrobiom és glükóz.

Egy virtuális egészségügyi edző segítségünkre lehet, aki mélyen megismeri a vonatkozó egészségügyi mutatóinkat, és személyre szabott étrendi ajánlásokat is nyújt egyben.

A következő appok közül bátran lehet választani, ha egészségesebb életmódot szeretnénk kialakítani:

  • My Fitness Pal
  • Calorie Mama AI 
  • Eat Right


G.B.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.