2019. 03. 17. - 18:49

Bizonyos idő után könnyebb a futás

Bizonyos idő után könnyebb a futás

Sokan már előre félnek, ha szóba jön a futás. Van egy jó hírünk, azoknak, akik ezt a mozgásformát választják. Bele lehet jönni!

Bizony nagy erőfeszítések kellenek, ha valaki úgy dönt, hogy a futni fog. Persze csak az elején nehéz, ugyanis eljön az a pont, amikor már könnyebbé válik. A szakemberek elsősorban azt javasolják a kezdőknek, hogy tartsanak ki és ne adják fel, mert csak akkor érhetik el céljaikat. A sportolás elkezdése persze nagyon sok mindentől függ. Ha valaki kevésbé fitt, akkor sokkal tovább tart, mire megerősödik a teste és alkalmazkodik a futáshoz. 
 
Bizonyos idő után könnyebb a futás
Bizonyos idő után könnyebb a futás

Érdemes az elején rövidebb távokkal kezdeni és szép lassan emelni a kilométereket. Nemrégiben kutatók megállapították, hogy amennyiben csak minimális túlsúllyal bír valaki és 20-30 éves, akkor csupán három hét kell ahhoz, hogy a szervezet megszokja a futást.
 
Aki már elmúlt harminc vagy negyven, azoknak sokkal több idő kell ehhez. Ebben az esetben akár hat hétbe is bele telhet, hogy könnyebbé váljon ez a mozgásforma. A jó hír azonban az, hogy ez nem olyan sok idő és közben teszel az egészségedért és azért, hogy megszabadulj a plusz kilóktól!
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.