Csoki fogyi - csak ínyenceknek!
Igen, jól olvastad a címet, nem csalás - nem ámítás, fogyni csokoládéval is lehet! Egy újfajta eljárással antioxidáns csokikat hoztak létre. Külföldön már ismert módszer, viszont hazánkban még nem igazán elterjedt.
A csokoládé már régóta megédesíti életünket, már az aztékok is ismerték ezt a pikáns finomságot. Ma már talán nincs is olyan ember a földön, aki ne szeretné a csokit.
Hogyan is készül a csokoládé?
A kakaó babban lévő sárga kis magocskák nevelkednek, amit kicsit rothasztani kezdenek, majd 150 fokon szépen megőrlik, így a bab külső borítása törékennyé válik. Ezután a héját eltávolítják, majd folyékony anyaggá őrlik, s összepréselik az így elkészül a kakaóvajat. A vajat darálják, lúgosítják, majd felőrlik, és íme, itt a kakaópor!
A kakaópor tele van jótékony hatású anyagokkal, flavoidokkal. A flavoidok adják a virágok színét, emellett rengeteg pozitív tulajdonsággal bírnak. Gátolják az öregedési folyamatokat, gyulladáscsökkentő hatásúak, rendkívül jó antioxidánsok, és nem utolsó szempont, nagy szerepet játszanak a zsírégetésben is.
Sajnos a csokoládégyárak elrontják ezt a sok jó tulajdonságot a termékbe kevert rengeteg negatív hatású adalékanyaggal. Fontos itt kiemelnünk a legnagyobb baklövést, a finomított cukrot, ezzel hatalmasra növelik a csoki kalóriáját. Pedig a feldolgozatlan kakaó az egyik legmagasabb antioxidáns-tartalmú táplálék a Földön.
Éppen ezért, ha tehetjük, válasszunk diétás csokoládét esetleg fruktózzal vagy mézzel édesítettet, legalább olyan finom mint a hagyományos, sőt . . .Van még egy másik út is, megjelent a piacon egy új termék a XOCAI csokoládé, ami a hírek szerint csak egészséges alapanyagokat tartalmaz. Az étcsoki is jó választás, de csak néhány kocka erejéig. Esetleg, csokoládémasszázs, ami szintén nagyon ízletes, sőt izgalmas lehet! Végszóra - a jó csokoládé mértékletes fogyasztása, súlycsökkenést eredményezhet. Élvezzük az édes életet, de mértékkel!
GG