2020. 07. 24. - 12:35

Diéta - 5 egészséges alternatíva a finomított cukorra

Diéta - 5 egészséges alternatíva a finomított cukorra

A finomított cukrot, mely igencsak szabotálja a fogyókúránkat, könnyen el lehet kerülni. Legalább hatféle egészségesebb alternatíva létezik az ételek édesítésére.

Sokak számára nem teljes egy menü a desszert nélkül, de nemcsak ebédhez, vacsorához esznek édességet, hanem bármikor, ha megkívánják.
 
Ezzel csupán az a baj – amellett, hogy hizlal -, hogy a finomított cukor fogyasztása számos egészségügyi probléma kialakulásához vezet, beleértve a megnövekedett vércukorszintet és a szívbetegséget.
 
Lássuk azokat az alternatívákat, amelyeket fogyaszthatunk finomított cukor helyett.
 
Organikus megoldásként helyettesítsük a cukrot cukornádléval, szőlővel, mézzel és szárított (datolya, mazsola, szilva, sárgabarack) és friss gyümölcsökkel. Nemcsak finomak, hanem nagyon egészségesek is. Kiváló kálium-, vas- és B-vitaminforrások, amellett, hogy rosttartalmuk igen magas.
 
A gyümölcsök is kiváló cukor-helyettesítők
A gyümölcsök is kiváló cukor-helyettesítők
 
Emésztési gondok esetén a száraz füge is nagyon jó megoldás. Kiváló asztma ellen, köhögésre és megfázásra is ajánlott. A szilva alacsony glikémiás mutatóval (GI) rendelkezik és rostban gazdag - ez segít fenntartani az egészséges emésztőrendszert.
 
1.Méz: a méz a finomított cukor egészséges helyettesítője. Erősíti a szívet, gátolja megfázást, köhögést és a lázat, valamint tisztítja a vért.
 
2.Cukornádlé: bár a fehércukor cukornádból készül, a finomítási eljárás sok hasznos tápanyagot eltávolítanak belőle. A cukornádlé tartalmaz B- és C-vitamint, gazdag kalciumban, vas- és mangántartalmú sókban. Vérszegénység és sárgaság esetén kimondottan javasolt.
 
3.Kókuszpálma-cukor: gyógyászati ​​cukornak is nevezik. Alkalmas köhögés, székrekedés és emésztési zavarok gyógyítására, mivel magas ásványi anyag-tartalommal rendelkezik és biztosítja a mikrotápanyagok szervezetbe jutását.
 
4.Gyümölcs: a mangó, narancs, banán, sárgarépa, cékla, papaya, alma, görögdinnye mind biztosítja
a cukormennyiséget, amit szervezetünk kíván. Ezekben a gyümölcsökben azonban a cukor kevésbé koncentráltan van jelen, ezért nem növelik a vércukorszintet drasztikus mértékben.
 
5.Stevia: a stevia valójában egy dél-amerikai gyógynövény, mely arról ismert, hogy csökkenti a megemelkedett vérnyomást, segíti az emésztést, mérsékeli a gázok kibocsátását és a gyomor savasságát. Megelőzi az elhízást is. Kalóriaszegény, s arról is híres, hogy védelmet nyújt az íny- és fogszuvasodás ellen.
 
A stevia egyébként az egyetlen, amelyet cukorhelyettesítőként a diabéteszeseknek is ajánlanak.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.