2014. 05. 10. - 08:00

Diétás tészták

Diétás tészták

Minden fogyókúrázó tudja, hogy a tészta magas szénhidrát-és kalóriatartalma miatt nagy mumus. Ám mégis rengetegen szeretik és vágyódnak utána. Íme néhány alternatívája!

Habár teljes mértékben nem hozzák a tészta ízvilágát, de egy szigorú diétázó számára már ezen altervatívák is nagy mértékben kielégítőek. Ízük zömével inkább semleges, ez okból egyaránt alkalmasak sós és édes ízesítésre is.

Elkészítésükhöz legtöbbjükhöz egy éles hámozóra van szükség és egyszerűen csak fel kell csíkozni a zöldségeket és némelyiket azonnal, némelyiket pedig egy kis főzés, párolás után már tálalni is lehet. Zöldségek közül talán a sárgarépától idegenkednek a legkevésbé, így kezdők számára ideális választás

Sárgarépa

Fogyasztása a felcsíkozás után akár nyersen is történhet, ha mégis puhább állagra vágynánk, forrásban lévő vízben 3 perc alatt puhára lehet főzni. Ideális alap diós vagy mákos-mazsolás édes tészták készítéséhez.

 

Cukkini

Csíkokra vágás után azonnal nyersen fogyasztható még a héját is érdemes megtartani, hiszen jelentős béta karotin és antioxidáns tartalmú. Nem elhanyagolható C-vitamin, mangán és kálium tartalma. Sajtos tejfölösen elkészítve kiváló ízvilággal bír, de akár bolognai vagy milánói öntetet is tehetünk rá.

A cukkini héja alatt is rengeteg vitamint tartalmaz

 

Káposzta

A fejeskáposztánál reszeléssel érhetjük el a kívánt tészta állagot. A keményebb fajtát érdemes rövid idő alatt megpárolni puhulásig. Az ízén leheletnyit érződhet a káposzta íz, így főként azoknak ajánlott akik kedvelik és nekik is főként sós feltéttel.

 

(SJ)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.