2021. 06. 18. - 10:25

Drámai fogyás helyett: 5 tipp a kilók egészséges leadásához

Drámai fogyás helyett: 5 tipp a kilók egészséges leadásához

A drasztikus kiló lefaragás helyett mindig okosabb módszer a lassú, de biztos és egészséges fogyás. Lássunk ehhez néhány hasznos tippet.

Akinek fogyás a célja, jobban teszi, ha a drámai módszerek helyett a fokozatos kiló-leadást választja. Ezzel egészségesebb életmódot is kialakít, amelyet az egész szervezet megköszön majd.
 
Lássuk a legmegfelelőbb tippeket.
 
1.Ne szorítsuk le a kalóriabevitelt drasztikusan: ha drámaian lecsökkentjük a bevitt kalória-mennyiséget, fehérje, esszenciális zsírok, vitaminok és ásványi anyagok hiánya léphet fel és ez az egészségünket veszélyezteti.
 
A testnek szüksége van tápanyagban és oxigénben gazdag vérellátásra, de rengeteg ásványi anyagra és egyéb tápanyagokra is – így zsírokra és fehérjékre, ahhoz, hogy jó formában legyen. A főbb táplálékforrások random jellegű eltávolítása nagyobb kárt okoz, mint amennyit használ.
 
Szokjunk le a bő zsírban sütött ételekről - tönkreteszik eddigi erőfeszítéseinket
Szokjunk le a bő zsírban sütött ételekről - tönkreteszik eddigi erőfeszítéseinket
 
2.Minden étkezéshez együnk fehérjét: a fehérje nélkülözhetetlen az egészséges étrendhez és felgyorsítja a fogyást. Ráadásul hosszabb időre telítve érezzük magunkat és segít csökkenteni a teljes testzsírt.
 
Azt is megelőzi, hogy valamilyen zsíros vagy sült dolgot együnk meg – ezeket csak módjával, néha-néha fogyasszuk, akkor van esélyünk egészségesen fogyni. Rizs helyett fogyasszunk quinoát vagy amarantot. A salátához adjunk babot, csírát. Tegyünk egy marék friss borsót a salátába vagy a levesbe, csészénként 8 gramm fehérjét biztosít.
 
Együnk sárgarépát, paprikát, joghurtos mártásba mártogatva. Ne hagyjuk ki a tojást sem. Tojásonként 6 gramm fehérjéhez jutunk, de más egészséges tápanyagokat is tartalmaz, így az értékes Omega 3 zsírsavat, ami segít csökkenteni a koleszterinszintet. Érdemes a tojást az étrendünk alapvető részévé tenni!
 
Fogyasszunk emellett diót, magvakat, ha éhesek vagyunk. Jó választás a mandula, kesudió, pisztácia, tökmag, napraforgómag, chia mag is az étrend kiegészítéséhez.
 
3.Ne fogyasszunk finomított szénhidrátokat és cukrot! Minden finomított szénhidrát lebomlik a szervezetben, hogy cukrot termeljen. Vagyis, ez megemeli a vércukorszintet és arra készteti a szervezetet, hogy visszatartsa a vizet – puffadást okozva.
 
4.Búcsúzzunk el a feldolgozott ételektől: olvassuk el figyelmesen az élelmiszerek címkéit – kerüljük a tartósítószereket, adalékokat, mesterséges színezéket tartalmazó ételeket. Sok bennük a só és igen kevés a tápanyag.
 
5.Felejtsük el a bő olajban sütést: minden chipset, tavaszi tekercset, kedvenc gyorséttermi ételt engedjünk el, ugyanis tönkreteszik eddigi erőfeszítéseinket. A sült ételekben található élelmiszerek transzzsírnak számítanak. Növelik a gyulladást és a szabad gyökök károsító tevékenységét.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.