2014. 05. 03. - 09:00

Hányszor és mennyit együnk egy nap?

Hányszor és mennyit együnk egy nap?

Gyakran felmerülő kérdés az étkezések száma és mennyisége diétázók körében. Mikor és mennyit szabad enni?

Az első és legfontosabb, melyet a diétás és fogyókúrás étkezések kapcsán le kell tisztázni, hogy nem szabad éheztetni magunkat! Sokan úgy gondolják, hogy minél kevesebbet esznek, annál könnyebben és gyorsabban fogynak és ezért  a rossz végletbe, a semmit vagy alig evés irányába is képesek elmenni.

 

Fogyás szempontjából 70%-os befolyásoló tényező a diétás étrend és 20%-os a sport

 

Sokszor, kis adagokat

A legtöbb szakértő szerint a legideálisabb a napi 5-6x evés, mely során az átlagosnál és megszokottnál kisebb adagokat eszünk, melyek fedezik a saját magasságunk és testsúlyunkhoz megállapított fogyáshoz szükséges kalóriamennyiséget. Ez segít elnyomni az éhséget és folyamatos pörgésben tartja anyagcserénket. Kivitelezése pontos előretervezést és precizitást igényel, ám sokak számára munkájuk, vagy életmódjuk miatt szinte kivitelezhetetlen.

 

Az alacsony kalóriaértékű ételekből összeállított étkezés, mennyiségileg több lesz, így jobban telít

 

Saját bioritmus

Ha a napi 5-6x evést nem érezzük ideálisnak számunkra, érdemes a napi deficites kalóriaigényünknek megfelelő ételmennyiséget úgy eloszlatni napunk során, ahogy szervezetünk igényli, kívánja azt. A legtöbb embernek arra van szüksége, hogy akkor ehessen amikor kívánja és ne akkor amikor kell. Az egyetlen dolog amire kötelezően figyelni kell: az esti szénhidrátok minimalizálása, vagy teljes kivonása az utolsón étkezésből.

 

Ki melyiket válassza? Mindenki szervezete másképp működik, így erre egyöntetű szabály nincsen. Ki kell tapasztalni és az lesz a mi módszerünk, amelyet kis erőfeszítések által is tudunk tartani és nem terheli le túlzottan szervezetünket.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.