2014. 04. 18. - 09:00

Így égess több zsírt futás közben

Így égess több zsírt futás közben

A kardió edzést választók körében a legnagyobb motiváció a súlyvesztés, így a következő három tippet érdemes megfogadni a zsírégetés hatékonyságának növelése érdekében.

Futótechnika alapok (videó forrása: www.youtube.com)

 

A futás a fogyni vágyók legnépszerűbb sportja, hiszen köztudottan zsírégető hatású. A maximális hatékonyság eléréséhez azonban nem árt megfogadni néhány tanácsot, mellyel teljes mértékben élvezhetjük edzéseink jótékony hatását.

 

Hosszú edzés

A hosszabb edzések nyilvánvalóan több energiát égetnek el. Futás közben elméletileg a szervezetünk csak 30 perc elteltével nyúl hozzá a zsír raktáraihoz, addig a könnyebben elérhető glikogén raktárakból nyeri az energiát. Éppen ezért érdemesebb alacsonyabb intenzitással futni a hosszabb távokat, hiszen így bár lehet, hogy lassabban haladunk, az edzés tovább tart - így a kalóriadeficit is több lesz.


A futás népszerűsége elérhetőségében és egyszerűségében rejlik

 

Intenzitás

A nagy intenzitású, kimerítő futóedzések kétségtelenül több kalóriát égetnek el, mint a kocogás. Egy héten 1-2x beiktathatunk rövidebb távú, de nagyobb intenzitású futásokat, melyek az izomfejlesztés céljából is eredményesek.

 

Gyakoriság

Minél több edzést iktatunk be egy héten, annál nagyobb lesz az adott hétre a kalóriadeficit. Heti 4-5 esetleg 6 futás ajánlott, mely során kiemelkedően fontosak a pihenőnapok is, hiszen pihenés nélkül nem tud regenerálódni szervezetünk, mely a fejlődés elengedhetetlen feltétele. Vigyázzunk, mert a futással nagyon könnyű túledzettségi állapotba kerülni, ezért fő a fokozatosság és a mértékletesség.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.