2014. 11. 22. - 08:00

Így maradj vékony az ünnepek alatt

Így maradj vékony az ünnepek alatt

Lassan közeleg a mikulás, advent, karácsony, újév és minden ünnep sok-sok finom falattal kecsegtet. Hogyan őrizhetjük meg mégis alakunkat?

Egészséges sütemények

Ma már minden ünnepi édesség elkészíthető egészséges változatban is. A lisztet le tudjuk cserélni teljes kiőrlésű lisztre, zabpehelyre vagy akár maglisztekre is. A cukor helyettesítésére pedig számtalan természetes és mesterséges édesítőszer között válogathatunk. Nem utosó sorban pedig nem csak súlyunk fogja meghálálni az odafigyelést, hanem például a rokonok is, ha esetleg cukorbetegség vagy magas koleszterin szint is előfordul családunkban.

 

 

Receptek rovatunkban számos egészségesen elkészíthető sütemény között válogathat

 

"Csaló napok" kitűzése

Nyilvánvalóan lesznek alkalmak, amikor nem tudunk vagy nem akarunk az egészséges ételek fogyasztására ügyelni, inkább csak szeretnénk megélni átélni az ünnepeket úgy, ahogy vannak. A rokonok vagy barátok által kontrollálatlan alapanyagokból készített ételeket és süteményeket szeretnénk együtt élvezni a társasággal, ám ha az egész ünnepi szezont ebben a szellemben csináljuk végig, akkor garantált lesz a plusz kilók észrevétlen felszaladása. Ennek elkerülése érdekében jelöljünk ki bizonyos napokat (például mikulás, szenteste, szilveszter), amikor nem szabunk korlátokat magunknak, a többi napokon azonban igyekezzünk figyelni étkezésünkre.

 

 

Ne hanyagoljuk el a testmozgást az ünnepek alatt sem

 

Mozgás

Ha formában szeretnénk maradni az ünnepek alatt és nem szeretnénk ha tavasszal nagy átalakításba kellene kezdeni az alakunkat illetően, akkor fontos, hogy ez idő alatt se feledkezzünk meg a mozgásról. A legtöbbeb nem szeretnek hidegben sportolni, de számos otthon a lakásban végezhető gyakorlatsor van, mellyel karban tarthatjuk magunkat.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.