2014. 03. 29. - 09:00

Leghízlalóbb gyorskaják

Leghízlalóbb gyorskaják

A gyorséttermek kínálatai köztudottan nem felelnek meg a diétás életmódot folytatóknak. Ám egy normális étrend kereteit is sok esetben meghaladják energia és zsírtartalmukkal.

A gyorséttermi ételek egyértelműen nem alakbarát tápanyagösszetételükről híresek, ám még közöttük is beszélhetünk "jó" és rossz választásokról. Most a legrosszabb választásokat mutatjuk be, melyeket még akkor is érdemes elkerülnünk, ha gyorsétteremben kényszerülünk megoldani étkezésünket. A gyorséttermi kaják legnagyobb összetétele szénhidrát és zsír, mely a diétázók legnagyobb ellensége.

 

Dupla/tripla hamburgerek

Mostanában a legtöbb étteremlánc a minél nagyobb és minél mutatósabb hamburgereket kínálja. Ezen hamburgerekben azonban a szénhidrát és zsír olyan aránya található meg, mellyel egy étkezéssel is többet vihetünk be ezen tápanyagokból a megengedettnél. A dupla hús tartalmú hamburgerek dupla zsírtartalmúak, mivel kisütésük bő olajban történik. Az egészségesnek tűnő zöldségek, melyeket tartalmaznak elenyésző mennyiségűek, a különböző ízfokozókkal dúsított szószok mellett.

Sültkrumpli

A sültkrumpli a legynagyobb zsírtartalmú ételek közé tartozik, mivel a húspogácsákhoz hasonlóan bő olajban sütik ki, kis adag is belőle rendkívül magas energiatartalommal rendelkezik. Ha feltétlenül krumplit kívánunk, akkor érdemesebb otthon elkészítenünk sütőben héjában sütve, így nem terheljünk plusz zsíradékkal szervezetünket.

Menük

A menük a legveszélyesebb opciók, ugyanis a kínálat nagy részéből tartalmaznak valamit. Általában valamilyen hamburgerből, sültkrumpliból, desszertből és cukros üdítőből állnak. Ez egy teljes gyorséttermi étkezésnek számít, mellyel teljesen biztosra vehetjük, hogy meghaladjuk a napi keretünket.

 

Ma már a legtöbb gyorsétteremben is lehet kapni salátákat, esetleg csirkemellel dúsítva is. Ezeket fontos, hogy öntet nélkül fogyasszuk!

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.