2015. 05. 29. - 11:16

Miért érdemes futni?

Miért érdemes futni?

A futásról az embereknek többnyire nem az örömszerzés jut az eszébe. Pedig akár így is lehetne, hiszen rengeteg pozitív érv szól mellette.

Azt szokták mondani, hogy aki elkezd futni, az nem tudja abba hagyni, mert olyan mint egy legális drog.  Az a személy, aki rendszeresen eljár futni rengeteg jót tesz magával. Elsőként persze érdemes kiemelni, hogy jó minőségű sportmelltartóban és megfelelő cipőben kell végezni.

futás

Számos jótékony hatása ismert a futásnak

A futás erősíti a szívet, és a keringési rendszert, ráadásul növeli a tüdőkapacitást. Nemcsak a combot és a feneket formálja, hanem a hasat, a derekat, sőt a karokat is. A  futásnak köszönhetően megnőhet az állóképesség és növekedhet a koncentrálóképesség. Erősíti az immunrendszer és javítja a szervezet ellenálló képességét. Akit sok stressz ér a mindennapokban annak érdemes a futást választani, ugyanis nagyon oldja a stresszt. Sokan nem tudják, de menstruációs fájdalmat is csökkenti. Fogyókúra esetén pedig érdemes rendszeresen futni, hiszen égeti a zsírt, de csökkenti a narancsbőrt is.

 


N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.