2020. 06. 26. - 11:30

Miért olyan nehéz a fogyás? – Íme 4 hibalehetőség

Miért olyan nehéz a fogyás? – Íme 4 hibalehetőség

Nem igazán sikerül a fogyás, annak ellenére, hogy mozgunk és étrendünket is megfelelőnek tartjuk? Valószínűleg elkövetünk néhány jelentős hibát. Mik ezek?

A fogyás olykor komoly harcnak tűnhet, s bizony elkeserítő lehet, ha azt látjuk: erőfeszítéseink ellenére nem változik semmi. Az álomalak még igen messze van.
 
Szerencsére, vannak válaszok arra, mi lehet a probléma. Sokan hajlamosak elkövetni 4 alapvető hibát. De lássuk, melyek ezek?
 
1.Rövid távú hozzáállás: a sikeres és fenntartható fogyáshoz hosszútávú tervek kellenek. A szigorú diéták, például a keto- vagy paleo-étrend követésével ugyan veszíthetünk gyorsan pár kilót, de azok gyorsan vissza is jöhetnek, ha nem tartjuk magunkat az étrendhez. S mint tudjuk, az akaraterő gyakran gyorsan elillan.
 
Fontos, hogy kiegyensúlyozott étrendet kövessünk, amely hosszútávon tartható.
 
Fontos néhány alapszabály betartása a sikeres diétához
Fontos néhány alapszabály betartása a sikeres diétához
 
2.Mindent vagy semmit gondolkodásmód: ez sem jó. Gyakori, hogy aki belekezd a fogyásba, ugyancsak rövidtávon gondolkodva a „mindent eszek, vagy semmit” módszert alkalmazza. Ha valóban eredményt akarunk elérni, nem kell nemet mondanunk az olyan élelmiszerekre, mint a kenyér, tészta, sajt vagy tej.
 
Ezek ugyanis nem rosszak, csak nem szabad semmit túlzásba vinni. Aki nagyon sokat szigorít, az utána hajlamos egy rossz pillanatában a túlevésre – majd ismét elkezdi éheztetni magát. Ez rendkívül káros a szervezetre nézve.
 
3.Nem eszünk elég fehérjét: a fehérje rendkívül fontos az egészség szempontjából, s különösen azok számára, akik fogyni próbálnak. Ha elegendő proteint fogyasztunk, az növelheti az éhségcsökkentő hormon felszabadulását, vagyis kevésbé leszünk éhesek. Ráadásul a fehérjegazdag táplálék hosszútávon telít, csökkenti a kalóriabevitelt, növeli az anyagcserét és megóvja az izomtömeget a fogyás során. Aki például 68 kiló, annak naponta 75-112 gramm között kell fehérjét fogyasztania.
 
4.A támogatás hiánya: ha fogyás a célunk, fontos, hogy legyenek támogató barátaink, családtagjaink és olyan partnerünk, aki segít. Érdemes ilyen társaságot, online csoportot is keresni, hiszen minél többen adnak tippeket, támogatást, annál kitartóbb és jobbkedvűbb az ember.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.