2014. 12. 12. - 08:00

Mikortól készülj a nyári formára?

Mikortól készülj a nyári formára?

Valószínűleg itt az ünnepek küszöbén senki nem foglalkozik a témával, ám a későbbi dolgunk megkönnyítése érdekében nem árt néhány tanácsot megfogadni.

Korlátok

Ha már az ünnepek során is fontos, hogy ügyeljünk étkezésünkre. Ezzel nem azt mondjuk, hogy vonj meg magadtól minden finom, ünnepi ízvilágot, de mértékkel fogyaszt őket. Gondolj arra, hogy minél jobban visszafogod magad, annál kevesebb munkád lesz tavaszal és annál jobb top formában tudsz lenni majd nyáron. Az is segítség lehet, ha a családodot is megleped néhány egészségesebb, kalóriaszegényebb süteménnyel, melyből te is nyugodtan eszegethetsz.

 

Nyugodtan próbálkozhatunk néhány alakbarát süteménnyel is az ünnepek során

Tervezés

Érdemes előre eltervezni a nyári formának kialakítását és annak elkezdését. Aki számára ez egy nagyobb volumenű projekt lesz, vagy radikálisabb változásokat szeretne véghez vinni - mondjuk egy újévi fogadalom keretében - az akár már januárban is elkezdheti. Miután lementek az ünnepi családi ebédek és vacsorák, a diéta szigorát is könnyebben vesszük.

 

A mozgást már az ünnepek alatt is elkezdhetjük például egy kellemesen átmozgató jógával

 

Időben készülés

Fontos, hogy ne hagyd az utolsó pillanatra, mert azt akár az egészséged is meg tudja sínyleni. Kaklulálj fogyás esetében heti 0,5-max 1 kg-al, és így számold ki a szükséges felkészülési időt. Ne higgy semmilyen villámdiétának, amelyekkel a nyár előtti utolsó 1-2 hétben kecsegtetnek. Kezdj el időben helyesen táplálkozni és meglesz az eredménye.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.