2020. 07. 31. - 11:50

Pisztácia a hatékony fogyáshoz?

Pisztácia a hatékony fogyáshoz?

A derékméret csökkentése érdekében érdemes mindennap enni pisztáciát. Egy új tanulmány szerint igen hatásos módszer a fogyáshoz.

Érdemes kipróbálni a pisztácia fogyasztását, ha fogyni szeretnénk – erre egy új tanulmány világított rá, mely rámutatott: jelentős súlycsökkenést eredményezhet a túlsúlyos vagy elhízott embereknél.
 
A diófélék rendszeres fogyasztását már több tanulmány összefüggésbe hozta az alacsonyabb testtömegindexel (BMI) és a súlygyarapodás csökkenésével felnőttkorban.
 
Mivel a diófélék fehérjét, rostot és mikrotápanyagokat bőven tartalmaznak, viszont alacsony a telített zsírsavtartalmuk, szinte minden diétának részei. A legtöbb tanulmány azonban a dió és a mandula hatásait vizsgálta, kevés született a pisztácia kapcsán.
 
Finom és a fogyást illetően is hasznos a pisztácia
Finom és a fogyást illetően is hasznos a pisztácia
 
Pedig a pisztácia igen nagy mennyiségben tartalmaz gamma-tokoferolt, K-vitamint, káliumot, fitoszterolokat, béta-karotint és luteint, más diókkal összehasonlítva.
 
A Nutrients szaklapban közzétett tanulmány beszámolt arról, hogy a túlsúlyos/elhízott felnőtt résztvevőknek 42 gm pisztáciát adtak minden nap egy 4 hónapos  viselkedési súlycsökkentő beavatkozás részeként.
 
Nos, nemcsak fogyást tapasztaltak ez idő alatt, de csökkent a vérnyomásuk, megnőtt esetükben az élelmi rostbevitel és mérséklődött az édességfogyasztás.
 
A tápanyagban igen gazdag pisztácia hozzájárulhat az egészséges étkezéshez és a kilók lefaragásához, de egyéb előnyei is lehetnek.
 
Részt vesz például a szembetegségek megelőzésében, támogatja az emésztőrendszert, a szív egészségét, valamint a vegánok és vegetáriánusok számára is kiváló fehérjeforrás.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.