2014. 10. 26. - 13:20

Téli raktározás?

Téli raktározás?

Télen sokaknak nehezebb a diétázás, mivel szervezetük ösztönösen raktározó üzemmódba kapcsol és előfordulhat, hogy plusz 2-3 kilót makacsul magához vesz.

A hideg beköszöntével csökken a fizikai aktivitás és egyre testesebb, melegítőbb ételeket kívánunk. A nagyon fázósaknak megmentés lehet egy kis szénhidrát, mely elősegíti a test belső fűtését. Nehezítő tényezőként pedig még ott vannak az ünnpek is, az illatozó mézes kalácsok és a finom családi ebédek és vacsorák. Vajon ilyenkor is lehet valóban hatékonyan diétázni, ellenszegülve testünk biológiai folyamatainak, vagy mindenki maga dönti el, hogy hat- e rá az éppen aktuális évszak vagy sem?

 

 

A szervezet a hideg időszakban ösztönösen raktározni kezd

 

Mindenkinek másképp működik a szervezete

Mint minden tekintetben, ebben is elmondható, hogy mindenkinek másképp működik a szervezete és másképp reagál az évszakok beköszöntére is. Van akire akaratán kívül felugrik az a 2-3 kiló, van aki pedig kimondottan ezt a hűvöset érzi kellemesnek a sportoláshoz és ezáltal ebben az időszakban tud ingazán nagy sikereket elérni alakja formálásában. Ki kell tapasztalnunk a saját szervezetünk működését és aszerint alakítanunk diétánkat és célkitűzéseinket.

 

Nem kell erőltetni

Ha azonban túlzottan görcsösen próbáljuk magunkra erőltetni a diétát, szervezetünk pedig ellenkezik és nem működik együtt velünk, úgy az egész időszakot megkeserítheti a sikertelenség. Miért ölnénk felesleges energiákat ebben az időszakban a diétába, ha a jó idő beköszöntével fele ennyi idő és energia befektetésével elérhetjük az áhitott eredményeket?

 

ünnep

Az ünnepi étkezések mindig különleges családi alkalmak is egyben

 

Ünnepi hangulat

Vannak akik számára az ünnepi hangulat elengedhetetlen része az ízek kiélvezése - akiknek az ünnepekhez hozzátartoznak az illatos forraltborok és a finom ízek. Éppen ezért nem szabad megfosztanunk magunkat ezektől az élményektől sem, pusztán mértékletesség elvét kell szem előtt tartanunk.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.