2021. 05. 21. - 10:00

Zöld teától a függés megszüntetéséig - Plusz 5 hatékony tipp a fogyáshoz

Zöld teától a függés megszüntetéséig - Plusz 5 hatékony tipp a fogyáshoz

Ha le szeretnénk fogyni, fontos, hogy az evésre ne úgy tekintsünk, mint egy mindenképpen szükséges élvezeti forrásra. De vannak egyéb hatásos tippek is a súly lefaragásához.

Sokan azért nem tudnak lefogyni, mert ha vissza is vesznek a megevett mennyiségből, továbbra is napjuk egyik fénypontjának érzik az evést. Így nehéz azokra az ételekre koncentrálni, amelyek valóban táplálóak és elősegítik a súly leadását. Lehetséges, hogy nem a legfantáziadúsabb ételek, amelyeket valaha ettünk, de azért ízletesek és rengeteget segítenek a fogyásban.
 
A tippek közül tehát az első szabály:
 
1.Küzdjünk meg az ételfüggőséggel!
 
Egy közelmúltbeli tanulmány rámutatott, hogy az európai és észak-amerikai emberek csaknem 20 százaléka teljesíti az élelmiszer-függőség kritériumait.
 
A hatékony fogyáshoz fontos, hogy az evés ne legyen függőség
A hatékony fogyáshoz fontos, hogy az evés ne legyen függőség
 
Ha gyakran tapasztalunk magunkon eluralkodó sóvárgást, s nem tűnik úgy, hogy képesek vagyunk leszorítani az étkezésünket, bármilyen keményen próbálkozunk is, valószínűleg evésfüggőséggel küzdünk. Ebben az esetben fontos szakember segítségét kérni! A fogyáshoz az első lépés megküzdeni ezzel a komoly problémával.
 
2.Aludjunk eleget
 
A kielégítő alvás ugyanolyan lényeges, mint az egészséges táplálkozás és a testmozgás. Tanulmányok szerint a nem megfelelő alvás az elhízás egyik legerősebb kockázati tényezője, a gyermekeknél az elhízás kockázata 89, míg a felnőtteknél pedig 55 százalékkal nő, ha nem alszanak eleget.
 
3.Próbáljuk ki a szakaszos böjtöt
 
Az időszakos böjt népszerű étkezési szokás – azt jelenti, hogy a böjt és az evés időszakai váltakoznak az ember mindennapjaiban.  
 
Rövid távú vizsgálatok szerint ez a módszer ugyanolyan hatékony a fogyás szempontjából, mint a folyamatos kalóriakorlátozás. Emellett azonban csökkentheti az alacsony kalóriatartalmú étrendhez általában társuló izomtömeg-mérséklődést. Az időszakos böjtöt illetően azonban még több, magas minőséget képviselő bizonyítékra van szükség.
 
4.Együnk fűszeres ételeket
 
Hasznos tipp a fogyáshoz, hogy iktassunk be étrendünkbe fűszereket. A chili paprika például kapszaicint tartalmaz – ez a vegyület fokozhatja az anyagcserét és kissé csökkentheti az étvágyat. Ugyanakkor, az emberek egy részénél egy idő után tolerancia alakulhat ki a kapszaicin hatásaira, korlátozhatja annak hosszú távú hatékonyságát.
 
5.Igyunk zöld teát
 
A kávéhoz hasonlóan a zöld teának is számos előnye van, az egyik a fogyás elősegítése. Bár a zöld tea kis mennyiségben tartalmaz koffeint, erőteljes antioxidánsokkal rendelkezik – a katekinekkel -, melyek segítik a zsírégetést.
 
Bár az ezzel kapcsolatos bizonyítékok vegyesek, számos tanulmány arra utal, hogy a zöld tea rendszeres fogyasztása hozzájárul a kilók lefaragásához. Egy próbát mindenképpen megér!
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.