2019. 01. 27. - 10:36

Zöldségekkel az ép testért

Zöldségekkel az ép testért

A vegánok és vegetáriánusok étrendjében számos olyan étel van, amely által megőrizhetik karcsú alakjukat.

Egy népszerű étrend az úgynevezett Keto diéta. A ketogén étrend a zsír, a megfelelő fehérje és alacsony szénhidrát-tartalmú fogyasztást jelenti. Az étrend úgy van megtervezve, hogy a testet a zsír és a szénhidrátok helyett energiára ösztönözze, ami fogyást eredményez.
 
zoldseggyumolcs_nagy_vagott
Zöldségekkel az ép testért
 
 A vegetáriánusok és vegánok is többnyire ilyen táplálkozást folytatnak, amely által nem szorulnak fogyókúrára. 
Kiváló alapanyagaik közé tartozik például a különböző magvak, mint például a dió, a mandula vagy a lenmag. Ezekből lehet akár krémeket, de smoothe-kat is készíteni. Utóbbihoz többnyire valamilyen növényi tejet érdemes használni.
 
 A húst például tofuval helyettesítik, amelyben sok fehérje van és tökéletesen pótolja például a csirkét vagy a disznót. Emellett az étrendjük nagy részét zöldségek és gyümölcsök teszik ki, amelyek egytől egyig kiválóak, hiszen tele vannak ásványi anyagokkal és vitaminokkal.
 
Természetesen fogyasztanak szénhidrátot is, de azt csak kisebb mértékben. A fogyás érdekében érdemes kipróbálni a vegánok ételeit néhány hétre!
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.