Gyógyfürdő - Fürdő hírek

Saturnia – lépcsős fürdő Olaszországban

Saturnia – lépcsős fürdő Olaszországban

Európa legjobbjai közé tartozik az Itáliában található fürdőkomplexum, mely a világ egyik legérdekesebb ilyen helye. Igazán különleges környezetben várja a fürdeni és gyógyulni vágyókat.

Világ fürdői sorozatunk első gyöngyszeme az igazi csodaszámba menő, különleges környezetben fekvő, olaszországi Saturnia fürdőkomplexum.

A természet meglehetősen kreatívat alkotott ezen a békés, zöld helyen, Rómától közel 200 kilométeres távolságban. Az itáliai fővárostól északra található Saturnia lépcsőzetes sziklákból áll, melyek 37 fokosra melegszenek fel, s a víz rajtuk keresztül zúdul le. Kőmedencék gyűjtik össze, melyek úgy festenek, mintha csak ember tervezte volna őket.

Mintha tervezők alkották volna a Saturnia fürdő medencéit 

Mintha tervezők alkották volna a Saturnia fürdő medencéit

A víz lefolyik a megdöbbentően tökéletes sziklákon, majd szétárad a „medencékben” és eltűnik a nádasban. Olyan, akár egy folyó, rendkívül jótékony gázokkal és ásványi anyagokkal telítve.

A rómaiak már az ősi Róma idején felfedezték e csodálatos fürdőt és annak minden előnyét. Tökéletes nyugtató, lazító hatással bír a Saturnia vize, de emellett a különféle egészségügyi problémákkal küzdőknek is ajánlott kipróbálni.

Számos betegséget gyógyít a Saturnia fürdő vize

Számos betegséget gyógyít a Saturnia fürdő vize

Hogy milyen gondok esetében érdemes meglátogatni a fürdőt? A gyulladásokkal, izomlázzal küzdők, valamint a légszőszervi- és vérkeringési problémákban szenvedők mindenképpen jól járnak, ha megmártóznak benne.

A Saturnia egy igazi természeti érték, no és látványnak sem utolsó!

B.A.

A sikeres fogyás titka

A sikeres fogyás titka

Egy friss módszer kiderítette, hogy hogyan lehet könnyedén megszabadulni a plusz kilóktól. Ráadásul szenvedni sem kell érte!  
Rachel Bilson szingli lett

Rachel Bilson szingli lett

Mintegy 10 év után a színésznő és kedvese úgy döntöttek, külön utakon folytatják tovább életüket.
Innen származnak a kutyák

Innen származnak a kutyák

Régóta foglalkoztatja a kutatókat, hogy vajon honnan származik ez a kedves háziállat. Most pedig egy újabb elmélet látott napvilágot.   
Jake Gyllenhaal családra vágyik

Jake Gyllenhaal családra vágyik

Letelepedne a népszerű színész, s szeretne családot alapítani. Jake Gyllenhaal jelenleg egyedülálló, de alig várja, hogy rátaláljon arra a hölgyre, akivel minde...
Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás?

Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás...

Azoknál a gyermekeknél, akik kicsi korukban gyakran küzdöttek légúti fertőzésekkel, nagyobb eséllyel alakul ki később asztma vagy csökkennek a tüdőfunkciók.
Már húszas éveiben adoptált volna Angelina

Már húszas éveiben adoptált volna Angeli...

A csinos színésznő igen fiatalon azon gondolkodott, hogy örökbefogad egy kambodzsai árvát –  legjobb barátja szerint Angelina Jolie a húszas éveiben elkezdett e...
Gwen Stefaniékon a terápia sem segített

Gwen Stefaniékon a terápia sem segített

Mindenkit meglepett, hogy 2016-ban elváltak a csinos énekesnő és férje útjai. Gwen Stefani volt párja, Gavin Rossdale most beszélt arról, hogy számos terápián v...
Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató módra!

Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató mó...

A kelbimbó fogyasztása manapság népszerűbb, mint valaha – ezért a belőle készült ételeknek is nagy divatja van. Lássuk ezt az ínycsiklandó, sajtos-baconos válto...
Kapócs Zsóka babát vár

Kapócs Zsóka babát vár

Teljesült a magyar sztár álma, ugyanis mint kiderült, hamarosan édesanya lesz.   
Ekkor a legjobb házasodni

Ekkor a legjobb házasodni

A tudósok számtalan kutatás elvégzése után megállapították, hogy melyik kor a legalkalmasabb az esküvőre a nőknél.   
< >